Subvenţii pentru angajarea absolvenţilor

Firmele care angajează absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ şi îi menţin în activitate pe o perioadă de cel puţin 3 ani beneficiază timp de 12 luni de subvenţii care reprezintă de la 1 la 1,5 salarii de bază minime brute pe economie.

Astfel, angajatorii primesc un salariu de bază minim brut pe ţară, în vigoare la data încadrării în muncă, pentru tinerii care au absolvit cursurile şcolilor profesionale sau ai şcolilor de arte şi meserii. În acest caz, subvenţia reprezintă 500 lei. Agenţii economici care încadrează absolvenţi de învăţământ liceal sau postliceal primesc cuantumul a 1,2 salarii de bază minime brute pe ţară, şi anume 600 lei. Pentru absolvenţii de învăţământ superior, subvenţia acordată reprezintă 1,5 salarii minime, şi anume 750 lei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al AJOFM BN, Alina Căpraru, angajatorii care oferă un loc de muncă absolvenţilor, pe durată nedeterminată, beneficiază, pe lângă subvenţionarea locului de muncă destinate acestora şi de scutirea, pe o perioadă de 12 luni, de la plata contribuţiei datorate la bugetul asigurărilor pentru şomaj aferentă acestei categorii de persoane.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5