Toamna, la bursă, se numără absolvenţii care îşi caută unui loc de muncă!

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Năsăud va organiza, în 25 septembrie, ediţia anuală a Bursei Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi. Evenimentul la care sunt invitaţi să participe toţi absolvenţii promoţiei 2015 care îşi doresc să se încadreze pe locurile de muncă vacante disponibile în judeţ va avea loc la sediul instituţiei.

“Angajatorii care deţin locuri de muncă disponibile pentru absolvenţii instituţiilor de învăţământ se pot adresa instituţiei noastre deoarece, potrivit prevederilor Legii 76/2002, beneficiază de subvenţii pe o perioadă de 12 luni, la încadrarea în muncă pe durată nedeterminată a acestor persoane”, precizează directorul executiv Otilia Râpan.

Potrivit acesteia, angajatorii primesc o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenţii ciclului inferior al liceului sau ai şcolilor de arte şi meserii – 500 lei; o sumă egală cu de 1,2 ori valoarea indicatorului social de referinţă, pentru absolvenţii de învăţământ secundar superior sau învăţământ postliceal – 600 lei şi o sumă egală cu de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenţii de învăţământ superior – 750 lei.

De asemenea, absolvenţii înregistraţi la AJOFM Bistriţa - Năsăud care se angajează cu normă întreagă pot beneficia de prime de încadrare şi de mobilitate. Prima de încadrare, în valoare de 500 lei, se acordă pentru absolvenţii înregistraţi la AJOFM B-N, care se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni.
Absolvenţii care în perioada în care li se acordă indemnizaţie de şomaj se încadrează în muncă într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km de localitatea de domiciliu beneficiază de o primă de încadrare în cuantum de 1000 lei (de două ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data acordării), iar cei care îşi schimbă domiciliul pentru a se încadra primesc o primă de instalare în cuantum de 3500 lei.

Angajatorii pot transmite pană la data de 23.09.2015 oferta de locuri de muncă vacante, la 0263 – 236 295, fax. 0263 – 236296, e-mail: [email protected].

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5