Elevii din Şieu Odorhei sărbătoresc Ziua Internațională a Teatrului

Carmen Mioara Andreica

Un grup de elevi ai Școlii Gimnaziale Șieu Odorhei au participat duminică la Festivalul concurs de teatru ,,La Hanul lui Mînjoală" ediția a IV-a, care a avut loc la Școala Gimnazială Mărișelu.                  În cadrul concursului, ne-am prezentat cu piesa ,,D'ale lui Păcală și alții"  - secțiunea trupă – ciclu primar și piesa "Visul unui șoricel" – secțiunea creație – ciclul gimnazial. Căutând prin "traista lui Păcală", copiii au găsit pe Păcăluță și mătușa lui, apoi pe Păcală și negustorul de grâne, iar în final au dat peste drumeții din ,,Cinci pâini" a lui Creangă.

                  La secțiunea creație, a participat eleva Amalia Mican din clasa a  VIII-a, iar din trupă au făcut parte actorii Leah Paul      - Păcăluță, Laura Agrişan -Mătușa, Bogdan Gălăţan – Păcală, Adriana Mican  -Negustorul, Patricipa Pop, Paul Leah, Riana Feldrihan - Drumeții, Ana Nuţu Moţoc – Judecător şi Anita Ivaşcu – Povestitor.

                 Întâmplările puse în scenă au evidențiat un Păcală șugubâț, mereu pus pe păcăleli, gata de a da răspunsuri neașteptate, inteligente și de o fină ironie. Nici drumeții n-au fost mai prejos, oferind publicului o secvență de viață plină de haz, un comic de situație, o ironie a soartei parafată și pecetluită de ,,judecătorul vremii", potrivit cu înalta-i demnitate. Munca lor a fost răsplătită de juriu prin acordarea unei mențiuni la secțiunea trupă și a unui premiu special la secțiunea creație.

                 Copiii le-au avut ca îndrumători și coordonatori pe doamnele Carmen Andreica – învățătoare și Angela Cosma – profesor de limba română.

                  Pe această cale vrem să mulțumim organizatorilor festivalului pentru oportunitatea creată și să le dorim multe ediții.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5