Emil Neia Lăcătuş, membru al Consiliului Director al Partidei Romilor Pro-Europa

Emil Neia Lăcătuș a fost reales membru al Consiliului Director al Partidei Romilor Pro Europa. La finele săptămânii, la București, a avut loc Adunarea Generală a Partidei Romilor Pro Europa. Sucursala județeană a acestei organizații nonguvernamentale a fost reprezentată de președintele  si consilierul judetean Emil Neia Lăcătuș și de secretarul sucursalei judeţene, Emil Lăcătuș.

Pe agenda Adunării Generale au figurat prezentarea modificărilor aduse statutului în vederea aprobării acestuia de către Adunarea Generală, aprobarea regulamentului de organizarea a Consiliului Director, prezentarea regulamentului  de ordine interioară a Partidei Romilor Pro Europa, prezentarea celor 16 centre regionale din care al 16 – lea a fost deschis în Disporă, la Strasbourg, Franța, prezentarea raportului de activitate pe anul 2017.

De asemenea, a  avut loc și un moment istoric care a vizat consolidarea ”Mișcării Romilor” prin întărirea legăturilor dintre Partida Romilor Pro-Europa, Federația Democrată a Romilor și PAKIV România.

”Am început să ne  întărim și să ne consolidăm, iar faptul că lideri ai FeDeR și PAKIV sunt deja parte integrantă din noul Comitet Director al Partidei Romilor Pro-Europa spune foarte multe despre intenția noastră de-a revitaliza Mișcarea Romilor. Concret, pentru prima dată a fost adoptată noua  viziune politică și civică a Federaţiei Democrate a Romilor pentru un ROMANIPEN politic, unul ce unește diferențele, care își dorește pentru romi  demnitate, responsabilitate, solidaritate, și autonomie culturală.  Toate acestea  demonstrează  dorința de schimbare,  asumarea a unui program politic, calibrat pe actuala situație de criza existențială, a comunităților de romi din România, totul centrat în jurul respectului pentru drepturile individuale și colective ale romilor din țara noastră”, a spus preşedintele Emil Neia Lăcătuș.

 Totodată, Adunarea Generală a ales și noul Comitet Director al Partidei Romilor Pro-Europa, structură de conducere din care fac parte doar președinții de sucursale cu rezultate bune și foarte bune în activitatea de promovare a Partidei, președintele Partidei Romilor Pro-Europa Bistrița-Năsăud, Emil Neia Lăcătul fiind reales membru al noului Comitet Director, 12 dintre actualii președinți de sucursale judeţene pierzând această funcție.

”2018 ca an al Centenarului este un an important și pentru Mișcarea Romilor din Romania, care și-a propus să participe efectiv la sărbătorirea celor 100 de ani de la înființarea României Moderne, dar și să înceapă și să finalizeze reorganizarea Partidei după noile direcții, neuitând însă de Educație, Sănătate, Cultură și Tradiții”, a conchis președintele Emil Neia Lăcătuș

Comentarii

19/12/17 11:01
Balan Marius- e...

D-le Neia Lacatus ;TALIAN BAHTALI si TE TRAIS BUT !!!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5