Emil Neia Lăcătuș reproșează Inspectoratului Școlar Județean că este total dezinteresat de problema elevilor romi

Președintele Partidei Romilor Pro-Europa, consilierul județean Emil Neia Lăcătuș, a luat act de proiectul legislativ inițiat de mai mulți deputați, printre care și co-președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Oltean, act normativ care propune ca familiile nevoiașe care nu își trimit copiii la școală, să rămână fără ajutoarele sociale.

”O spun cu toată deschiderea și responsabilitatea – abandonul școlar a crescut în județul Bistrița-Năsăud într-un ritm îngrijorător, fiind în situația ca în unele comunități unde romii sunt majoritari, să constatăm că elevii romi refuză să mai frecventeze cursurile școlilor generale sau gimnaziale", declară Emil Neia Lăcătuș, într-un comunicat de presă. 

        În opinia președintelui Emil Neia Lăcătuș, un vinovat de actuala stare de lucruri este Inspectoratul Școlar Județean, profesorii care s-au perindat pe funcția de inspector la minorități, arătându-se total dezinteresați de soarta elevilor care provin din familiile țigănești. ”Să nu fim ipocriți, hai să recunoaștem că în rândurile unor directori de școli, a șefilor de la Inspectoratul Școlar Județean, există o crasă indiferență față de fenomenul abandonului monitorizat la copiii de romi. Nimănui nu îi pasă de nimic, iar asta o spun în cunoștiință de cauză – deși, deși am făcut mai multe rapoarte la ISJ, nu am primit niciun răspuns, dezinteresul față de romi fiind cât se poate de evident”.

 O soluție, propune Emil Neia Lăcătuș, este diminuarea ajutoarelor sociale, chiar stoparea acestora și crearea de locuri de muncă pentru toți românii, inclusiv pentru etnia din care face parte. ”Inițiativa legislativă pe care a semnat și domnul deputat Ioan Oltean, vine să pună capăt abandonului școlar, iar Partida Romilor o susține, fiind în interesul etniei noastre de-a avea copiii educați, nu doar informați. Mai vreau doar să spun că o altă soluție pe care o văd este reangajarea mediatorilor școlari în cele 10 localități cu pondere mare de romi, mediatori calificati, în aceste sate existând zeci de copii care locuiesc cu bunicii și care nu mai sunt trimiși la cursuri”, precizează liderul Partidei Romilor Bistriţa-Năsăud.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5