Eminescu-contemporanul nostru

La aniversarea celor 166 de ani de la naşterea lui Eminescu, Colegiul Economic Năsăud în colaborare cu Clubul Copiilor Năsăud a marcat acest eveniment printr-o activitate literară. Activitatea desfăşurată a debutat printr-un recital de poezie eminesciană susţinut de elevii clasei a IX-A E de la Colegiul Economic Năsăud care au avut disponibilitatea de a se apropia de lirica eminesciană şi dincolo de programa şcolară. S-a insistat asupra faptului ca nu-l putem iubi pe Eminescu, dacă nu regăsim firescul lecturii, dacă nu ne apropiem de text cu ingenuitate, cu o bucurie nestrepezită de false evlavii şcolare(Ioana Bot). Elevii participanţi la activitate au intercalat versuri din lirica eminesciană în poezia ,,Trebuiau să poarte un nume”. La finalul activităţii, toţi cei prezenţi s-au armonizat în recitarea cunoscutelor versuri ,,Şi pentru că toate acestea/ Trebuiau să poarte un nume,/ Un singur nume,/ Li s-a spus EMINESCU”.
S-a evidenţiat că e bine să-l sărbătorim pe Eminescu, dar sărbătoarea să marcheze o întâlnire cu textul, o empatizare la căutările şi neliniştile lui, la setea sa permanentă de cunoaştere.
Activitatea a fost coordonată de către doamnele profesoare Alina Salvan şi Maria Gonda care au mulţumit directorilor celor două instituţii şi tuturor celor prezenţi. Conform doamnei profesoare Salvan Alina, întâlnirea şi colaborarea celor două instituţii au reuşit să transmită emoţia şi bucuria evenimentului marcat prin implicarea directă a elevilor prezenţi.
Gonda Bogdan
Clubul Copiilor Năsăud

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5