Eminescu, omagiat la Liceul Tehnologic din Maieru

În sala centrului de documentare şi informatică a Liceului Tehnologic „Liviu Rebreanu” din Maieru, catedra de limba şi literatura română, şef catedră prof. Elena Ursa, a organizat un eveniment de suflet, omagierea lui Mihai Eminescu cu prilejul zilei sale de naştere, ziuă care constituie şi Ziua Culturii Naţionale, ziua în care celebrăm un genial creator, dar şi o zi de reflexie asupra culturii române.

Evenimentul s-a bucurat şi de colaborarea Muzeului „Cuibul visurilor”, cu care liceul are un parteneriat.

Bibliotecara Dochia Bontaş a prezentat un film privind viaţa şi opera lui Eminescu, la care au participat, în cascadă, mai multe clase însoţite de învăţători şi profesori. S-au prezentat recitări de poezii grupate tematic, fragmente din „Scrisori”, s-au cântat romanţe eminesciene, „Mai am un singur dor”, sau „Pe lângă plopii fără soţ”. Au participat doamnele învăţătoare Maria Rebrişorean, Victoria Cărbune, Ana Maria Lorinţiu, venite cu clasa, precum şi doamnele profesoare Maria Gyorgy, Adriana Dumitru, Anton Bîrta, Ancuţa Cârdan.

Elevii s-au implicat emotiv, a fost o vibraţie a bucuriei, a dorinţei spre împlinire. Eminescu este un fenomen viu, este cel mai mare poet al neamului românesc, un poet universal tradus în 60 de limbi de pe toate continentele. Pentru cine nu ştie, NASA a numit cu numele lui Eminescu un crater cu un diametru de 125 km, de pe planeta Mercur. Fără o raportare vie şi afectivă la valorile naţionale nu putem păşi în universalitate. Luceafărul poeziei româneşti a coborât şi la Maieru pe chipuri blajine şi duioase de copii, iar aceştia, copiii, şi-au consolidat gingaşa lor prietenie cu marele nostru Mihai Eminescu, pe care-l roagă să coboare mereu şi la ei, alunecând pe-o rază...  

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5