Ziua Culturii Naţionale, celebrată de elevii şi dascălii Şcolii Gimnaziale Lucian Blaga din Bistriţa

prof. Simona Lolici

Au trecut 170 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, unul dintre cei mai importanți scriitori români. Începând din anul 2011, pe 15 ianuarie este sărbătorită și Ziua Culturii Naționale.

          Cu această ocazie, la Școala Gimnazială “Lucian Blaga” din Bistrița, în această mare zi de sărbătoare s-au organizat numeroase manifestări susținute de elevi, de la clasele mici până la cele de clasa a VIII-a.

Elevii clasei I B, îndrumați de doamna prof. înv. primar Gabriela Tocianuc, la biblioteca școlii au realizat un proiect intitulat “Lebăda lui Eminescu" - din manuțe de hârtie, pe care au lipit strofe din poeziile eminesciene. Alăturându-le, a reieșit o “lebădă” pe apă, sub un clar de lună. În timp ce copiii lucrau, doamna bibliotecar le-a povestit elevilor despre marele poet.

          La stația de amplificare a școlii, elevii clasei a VIII-a B, sub îndrumarea doamnei profesor Ana Varvari, au recitat poezii reinterpretate și și-au exprimat cu voce tare gândurile lor pentru Eminescu.

          S-au realizat schimburi de poezii între clase, scrise pe cartonașe, iar elevii clasei a V-a A și a VI-a A, coordonați de doamnele prof. de limba română Mirela Rus și Lavinia Nicolae, au realizat câte o caligramă a unei poezii eminesciene. Doamna prof. de limba română Lavinia Nicolae, împreună cu elevii clasei a V-a C au asistat la biblioteca școlii la prezentarea prieteniei dintre Eminescu și Creangă, în powerpoint,  a doamnei biblotecar Maria Clapa. Cei doi aleși ai neamului au fost uniți sub semnul dragostei față de țară și față de poporul român.

        

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5