De Eminescu ni se face dor

Acesta a fost genericul (împrumutat dintr-o poem al poetului conjudeţean Nicolae Băciuţ) manifestărilor dedicate împlinirii a 163 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu, în data de 15 ianuarie 2013, de către profesorii catedrei de limba şi literatura română şi învăţătorii comisiei metodice a învăţătorilor de la clasele III-IV, de la Şcoala Gimnazială ,,Grigore Silaşi” Beclean.
Ele au debutat prin depunerea unei jerbe de flori la bustul poetului din faţa bibliotecii orăşeneşti ,,Liviu Rebreanu”, de elevii clasei a III-a D, însoţiţi de înv. Liuţa Zăgreanu şi prof. Ioan Radu Zăgreanu.
Micii şcolari au interpretat cântece având ca libret versuri ale poetului, apoi au citit cunoscute şi îndrăgite poezii eminesciene. În fiecare an în această zi aştept cu emoţie pe elevii şi pe cadrele didactice care nu uită de Mihai Eminescu. Şi de data aceasta m-am bucurat de vizita lor întru amintirea poetului.
Omagierea poetului a continuat în sala festivă a fostei şcoli ,,Liviu Rebreanu” printr-o prezentare power point a vieţii şi activităţii literare a lui Mihai Eminescu întitulată ,,Porni Luceafărul”, urmată de expunerea prof. Ioan Radu Zăgreanu, ,,Eminescu pururi tânăr”- dedicaţii lirice, continuată prin momentul artistic ,,De Eminescu ni se face dor”, constând într-un moment liric de versuri dedicate poetului de-a lungul timpului, intersectat cu cântece pe versurile eminesciene.
Au citit şi au cântat elevii grupului vocal ,,Glasuri cristaline” al clasei a VII-D, grupul vocal al clasei a III-a D, dirijate de învăţătoare Liuţa Zăgreanu.
Manifestarea dedicată lui Mihai Eminescu a fost ce-a de a V-a activitate a proiectului ,,Călători în Galaxia Lecturii”, proiect care urmăreşte stimularea lecturii particulare a elevilor.

Flavia Monica Poenar

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5