Mesaje de peste ocean

Emoţii năsăudene la absolvirea Universitatii Washinton din Seattle

Ne continuam traditiile de familie prin participarea la actiunile scolaresti unde sunt implicati copiii si nepotii nostri. De data aceasta suntem invitatii lui Calin la sarbatorirea absolvirii Colegiului Universitatii Wahington, avand in companie familia Elena si Gheorghe Daian din Cluj si fam Cristina si Adrian Fenesan stabiliti in Seattle, dornici sa asiste la o manifestare de o asemenea amploare din viata studentimii americane. Universitatea Washington a dat in acest an un numar de peste 4000 de specialisti capabili sa schimbe lumea prin efort si dedicare, fiind a 137 - a promotie in cei 150 de ani de la infiintarea universitatii.
Cursul festiv s-a desfasurat pe stadionul din Seattle in prezenta unei numeroase asistente de 45-50000 de persoane. In acest cadru de exceptie corpul profesoral intr-un nesfasit sir indian s-a deplasat la tribuna oficiala avand in frunte sceptrul universitatii tinut la inima de catre Presedintele Universitatii Washington Michael K. Young. In continuare au intrat absolventii facultatilor in tinuta unversitara, care intr-o impecabila si de exceptie coreografie au ocupat locurile din mijlocul stadionului. Festivitatea a debutat prin prezenta garzii de onoare care a adus steagul Statelor Unite ale Americii si a statului Washington, dupa care s-a intonat imnul de stat al Americii intr-o atmosfera solemna, emotionanta. Au urmat scurte cuvantarii din partea cadrelor didactice si ale studentilor care au scos in evidenta personalitati ale stiintei si societatii americare care s-au ridicat din amfiteatrele acestei prestigioase universitati in cei 150 de ani de existenta.
Studentii in sir indian pe cele doua laturi ale stadionului au trecut prin fata tribunei unde li s-a inmanat cartea de absolvire cu sigla universitatii si cu un eseu semnat de presedintele Universitatii Washington din care am retinut urmatoarele: "Ai finalizat o realizare importanta in educatia ta formala, dar invatatura este o viata intreaga de efort si dedicare. Lumea se schimba rapid si este plina de incertitudini si provocari. Tu esti acum una dintre persoanele privilegiate expuse la disciplina intelectuala a educatiei superioare, antrenat sa gandesti corect si eficient, posedat de o sensibilitate inalta si o perspicacitate estetica adancita. Ce vei face acum cu talentele si educatia primita este la latitudinea ta, dar sunt destule lucruri de facut pentru toti si oportunitatile sunt la fel de mari precum provocarile. Suntem mandri de tine si increzatori ca vei contribui la bunul comun. Felicitari!"
Noi cei prezenti am ramas profund impresionati ca Nasaudul, Sebesul si Clujul unde Calin isi are radacinile, prin parinti, bunici si cativa ani de studii a onorat aceasta impresionanta manifestare studenteasca de inalta tinuta academica ce a fost o sarbatoare nu doar pentru studenti ci pentru intregul oras Seattle renumit in toata lumea pentru traditiile sale de cultura si stiinta si prin prestanta celor doua mari companii Microsoft si Boeing.

Comentarii

19/06/12 19:58
veronica osorheian

Ne bucurăm că aţi ajuns cu bine şi aveţi parte de trăiri sărbătoreşlti alături de cei dragi. Pentru Călin, pentru părinţi, dar şi pentru bunicii care se lotresc cu cei tineri, FELICITĂRI din toată inima pentru această împlinire, iar pentru Călin succes în ceea ce urmează. Vă îmbrăţişeqză cu drag, Ioan şi Veronica Oşorheian, cei cu căsuţa lângă drumul care duce la pivniţele cele vestite, plănuite pentru adăpostul rodului din viile regale de la Ţălna.

20/06/12 21:27
NANA

sincere felicitari si din partea nasaudenilor,va asteptam sa va intoarceti sanatosi

23/06/12 15:46
Sabina

Sincere felicitări pentru Calin, salutari la toată familia şi să vă întoarceţi cu bine acasă!

23/06/12 15:48
Sabina

Sincere felicitări pentru Calin, salutari la toată familia şi să vă întoarceţi cu bine acasă!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5