Năsăudeni, prin grădina botanică din Bellevue
O plimbare prin Bellevue, oraşul veşnic verde ne-a adus în priviri minune şi măreţie, descoperind alte şi alte elemente ale oraşului din ce în ce mai atractive şi interesante.
O văpaie de flori multicolore şi arbuşti ornamentali de toate speciile ne-a învăluit privirea sub surâsul blând al soarelui, în grădina botanică a oraşului, unde culorile sunt vii şi totul e lumină. Aici, frumuseţile naturale pe o suprafaţă de 14,5 hectare îţi inundă sufletul oferindu-ţi plăcerea în mod gratuit de a poposi într-un cadru floral de o înalta valoare ştiinţifică şi arhitecturală, situat într-un mediu visător de neuitat.
Am poposit pe Poteca Pajiştii Pierdute, în gradina de stânci alpine şi în minunata gradină japoneză, prilej de nespusă desfătare. Fiecare locşor din această gradină are felul lui de a surprinde vizitatorul.
În acest loc de agrement se desfăşoară pe toată perioada sărbătorilor de iarnă "Festivalul Gradinii de Lumini", unde sute de voluntari lucrează la asamblarea acestui spectacol de lumini ce include sculpturi tridimensionale de plante şi animale compuse din lumini specifice sarbătorii Crăciunului, unde se pare că îngerii se roagă pentru fericirea tuturor copiilor.
Oraşul din pădure, Bellevue, ce administrează gradina botanică este situat pe lacul Washington şi are o populaţie de 122,000 locuitori. Este al doilea oraş mai mare ca şi economie după Seattle, având 35.000 de angajaţi si 5.000 de rezidenţi.
În anul 2008 a fost categorisit de revista americană CNNMoney ca oraşul situat pe cel mai bun loc din ţară în care se trăieşte bine şi poţi porni o afacere. Este numit, de asemenea, pe al IV-lea loc, cel mai bun de trăit din America. Oraşul a fost fondat în anul 1869 de catre William Meydenbauer. Până în anul 1940 era o zonă rurală cu puţină dezvoltare, până ce s-a inaugurat podul plutitor peste lacul Washington înspre oraşul Seattle. Este unul dintre cele mai importante centre de cumpărături din nordul Americii prin malul Bellevue Square.
Părţi componente ale oraşului sunt şi lacurile Sammamish şi Phantom (lacul fantomă), locuri de agrement de excepţie ce se alatură la cele 80 de parcuri sportive şi de odihnă cât şi pârâul Kelsey ce traversează oraşul. În Bellevue poţi să-ţi petreci o zi sau o seară înmiresmată, unde se pare că cele mai frumoase stele coboară din cer dând farmec acestui colţ de rai animat de poalele muntelui Rainier.
Prin această vizită am acumulat atâtea impresii care încheagă în cele din urmă esenţele tari ale unei călătorii de neuitat.
Ioan şi Lucreţia Mititean
Citiţi şi:
- Corespondenţă de peste Ocean: Orașul BELLEVUE din statul Washington, o bază a culturii și turismului american
- Lucreția și Ioan Mititean: Cu sufletul punte între două continente. Cu cartea pe roți pe Valea Sebeșului
- De peste Ocean: Ioan şi Lucreţia Mititean
- GÂNDURI DE PESTE OCEAN
- Năsăudeni la SEATTLE, orașul cu locuitorii cei mai culți
Comentarii
Felicitari pentru ideea de a ne impartasi din experienta dumneavoastra de peste ocean. Ne-am imaginat o calatorie acolo si ne-am bucurat aevea, alaturi de copii nostri, pe care ii avem, la fel, pe acele meleaguri.
Adaugă comentariu nou