Emoţii şi bucurie la debut de an şcolar, la prestigiosul Colegiu Naţional George Coşbuc din Năsăud

prof. Sofia Harapaşcu

    Mari emoții și bucurie pentru elevii Colegiului Național „George Coșbuc”, din Năsăud. Cei 850 de elevi și 52 de cadre didactice au început anul școlar 2018-2019 alături de invitați de onoare. Evenimentul a fost deschis de binecuvântarea preoților Rus Florin și Greabu Lucian, care au oficiat o scurtă slujbă religioasă, prin care li s-a urat elevilor succes, fapte bune, multe rezultate frumoase, toate realizate cu ajutor dumnezeiesc.

   Directorul școlii, prof. Anca Mariana Cârcu, a continuat  festivitatea cu un cuvânt de bun venit, adresat bobocilor clasei pregătitoare, îndrumați de învățătoarea Carmen Martin, elevilor clasei a V-a , diriginte prof. Nicolae Buzilă, dar și elevilor celor 6 clase debutante de liceu: clasele 9 A și 9 B, diriginte Vâju Steluța și Strugar Simion, specializarea Matematică- Informatică, cladele 9 C și 9 D, diriginte Daniela Chira și Iulia Ficior,  specializarea Filologie și clasa a 9 - a P,  diriginte Floare Vaida, profil Vocațional, Specializarea Învățătoare- Educatoare.

   În mijlocul colectivului de elevi s-a aflat prefectul județului, Ovidiu Victor Frenț, care a amintit de reușitele Colegiului, rezultatele remarcante la olimpiadele și concursurile școlare, dar și de numele mari pe care școla le-a dat culturii române.

   De asemenea, din partea Consiliului Local au fost prezenți prof. Steluța Vâju și colonel Ioan Boțan. Alături de membri ai instituțiilor locale, s-a aflat Comandantul Poliției Năsăud, Mihai Pânzariu, care a asigurat continuarea parteneriatului școală- familie- poliție.

   La final, prof. Ioan Seni, președintele ASTRA, a ținut un scurt discurs despre evoluția școlii, relația cu autoritățile locale, dar și rolul Colegiului în promovarea culturii române.

    Alături de oficialități de seamă ale județului s-a aflat Paula Georgescu, eleva de 10 a școlii, absolventă a CNGC Năsăud, specializarea Matematică- Informatică, care a obținut la Examenul de Bacalaureat nota 10. I-a îndemnat pe colegii ei mai mici să fie perseverenți și ambițioși pentru a avea rezultate merituorii.

    Echipa managerială a școlii, dir. prof. Anca Mariana Cârcu, dir. adj. Adrian Pavelea și consilierul școlar educativ, prof. Sofia Harapașcu,

  urează elevilor Colegiului Național George Coșbuc multe rezultate frumoase, un an bun încununat cu  reușite școlare și bucurii.

 

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]