George Coşbuc, rememorat la colegiul năsăudean al cărui patron spiritual este

Cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la trecerea în veşnicie a poetului George Coşbuc, patronul spiritual al şcolii, la Colegiul Naţional „George Coşbuc” Năsăud a fost organizat un moment cultural-artistic dedicat acestuia.

         Evenimentul a fost deschis de cuvântul dir. prof. Anca Mariana Cârcu, care a prezentat crâmpeie din viaţa şi activitatea marelui poet.

         În continuare, prof. de limba română Sofia Harapaşcu a coordonat derularea evenimentului pe platoul şcolii. Prof. Daniela Chira, şefa Catedrei de limba şi literatura română a prezentat broşuna „Sunt suflet în sufletul neamului meu”, pe care fiecare elev a primit-o.

         Cu sprijinul profesorilor de limba română Cristina Suciu, Maria Frijan, Nicolae Bosbiciu, Bogdan Filimon şi Gabriela Sermeşan a fost organizat un moment artistic.

         Elevii implicaţi în acest eveniment au fost Cristian Ilovan (cls. a III-a), Alexandra Buzilă (cl.s a VI-a), Florin Fetinca (cls. a XI-a B), Maria Pop (cls. a X-a), Luminiţa Cotu (cls. a XI-a P), Iulia Ani (cls. a XII-a D), Maria Simionese (cls. a XII-a C), Andrada Sângeorzan (cls. a XII-a C), Andrada Ioniţă (cls. a XII-a A). Coordonarea activităţii s-a realizat cu sprijinul dir. adjunct Adrian Pavelea şi al consilierului educativ prof. Camelia Berceni.

         La finalul evenimentului, elevii Colegiului Naţional „George Coşbuc”, îndrumaţi de prof. Iulia Ficior, au realizat un moment interactiv de tip flash mob.

 

Prof. Camelia Berceni, foto Simion Strugar

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5