Episcopul Benedict Bistrițeanul a oficiat Liturghia Darurilor mai înainte sfințite, la Biserica de la Coroana

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a oficiat Liturghia Darurilor mai înainte sfințite, numită și a Sfântului Grigorie Dialogul, la Biserica de la Coroana, din municipiul Bistrița.
Alături de Preasfinția Sa au slujit: protopopul de Bistrița, preotul paroh Alexandru Vidican (Parohia „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului”), preotul paroh Nicolae Feier (Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”), preotul paroh Vasile Beni (Parohia „Pogorârea Duhului Sfânt”), secretarul de cabinet al ierarhului, diaconul Sergiu-Iustin Pop, secretarul Protopopiatului Bistrița, preotul Emanuel Vidican, preotul Florin Gordon (Parohia Domnești) și preotul Ciprian Boroș (Parohia Țentea).
La momentul chinonicului, Anuța Motofelea și Alina Ceuca, interprete de muzică populară, au susținut un microrecital de pricesne specifice Postului Mare.
La finalul slujbei, ierarhul le-a adresat credincioșilor prezenți un cuvânt de învățătură.
De asemenea, Episcopul-vicar Benedict Bistrițeanul a primit medalia aniversară „100 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon” a Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria”. Medalia i-a fost înmânată de locotenent-colonel (rtr.) Ioan Cordovan, președintele Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor, filiala Bistrița, la propunerea pr. Nicolae Feier.
Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului
Foto credit: Menuț Maximinian / Ziarul Răsunetul

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5