Episcopul-vicar Benedict Bistrițeanul a slujit la Mănăstirea Salva, în Duminica Ortodoxiei

În Duminica întâi din Post (a Ortodoxiei), Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul obștii monahale de la Mănăstirea Salva. În biserica mare a mănăstirii, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor restrâns de clerici, în prezența oficialităților locale și a numeroși credincioși, mulți fiind îmbrăcați în straie populare specifice Țării Năsăudului.
După citirea pericopei evanghelice, Episcopul-vicar a rostit un cuvânt de învățătură în cadrul căruia a îndemnat „să fim ortodocși prin viața noastră” și le-a spus celor prezenți să urmeze modelul sfinților și să împlinească virtuțiile pe care ei le-au avut.
Răspunsurile liturgice au fost date de corul maicilor. La chinonic, interpretele de muzică populară Alina Ceuca și Cornelia Bodescu au interpretat mai multe pricesne.
La finalul slujbei, arhimandritul Dimitrie Irimia a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la Duminica Ortodoxiei din anul mântuirii 2023.
 
Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului
Foto credit: Ionuț Chifa

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5