Eugen Curteanu: Ne aşteaptă o majorare de impozite locale care nu ne face deloc onoare

Copreşedintele PNL BN, Eugen Curteanu, a declarat, într-o conferinţă de presă, că ne aşteaptă o majorare de taxe şi impozite locale - ,,ceea ce arată că banii nu au fost gestionaţi aşa cum trebuie de municipalitate”.

"La nivel local am văzut nu doar că se pierd bani, toate găurile care există, acum, în bugetul local, vor fi acoperite cu majorări de taxe speciale, de impozite locale. Ne aşteaptă o majorare de impozite locale care nu ne face deloc onoare nouă, ca cetăţeni ai municipiului Bistriţa şi nici autorităţii publice locale condusă de primarul Ovidiu Teodor Creţu. Noi înţelegem că unele proiecte nu au putut fi duse la bun sfârşit din cauza incompetenţei autorităţii publice locale, dar nu înţelegem de ce această incompetenţă trebuie să se reflecte în buzunarul nostru.

Pur şi simplu, majorarea de impozite arată că banii care au fost gestionaţi până acum de municipalitate nu au fost gestionaţi aşa cum trebuie. Tragem un semnal de alarmă bistriţenilor să fie alături de consilierii noştri locali şi să înţeleagă că abordarea pe care o vor avea, aceea de a se opune oricărei majorări de taxe şi impozite este una justă”, a afirmat copreşedintele PNL BN Eugen Curteanu.

Consilierul judeţean PNL a mai spus că că nu compătimeşte PSD în perspectiva anului viitor. În opiniaacestuia, social-democraţii şi-au făcut plinul în cei aproape patru ani de guvernare locală şi naţională. De asemenea, Curteanu a mai spus că nu e nicio justificare legală ca parlamentarii să aibă pensii speciale.

"Nu aş compătimi foarte mult PSD-ul şi pe preşedintele Consiliului Judeţean în perspectiva anului 2016. Dacă e să-şi fi făcut plinul, şi l-au făcut în aproape cei patru ani de guvernare locală şi naţională, pe de o parte. Pe de altă parte, am trecut mult prea uşor peste pensiile speciale ale parlamentarilor. Orice s-ar spune despre chestiunea aceasta, nu e nicio justificare legală ca parlamentarii să aibă pensii speciale. Trebuie să se ştie clar că Partidul Naţional Liberal s-a pronunţat de fiecare dată împotriva acestui lucru", a concluzionat copreşedinte PNL BN Eugen Curteanu.

Comentarii

18/12/15 14:52
Vizitator

Este clar ca nefinalizarea lucrarilor de investitii la CNLR in termenul contractual, soldata cu pierderea de fonduri europene, reprezinta un esec pentru care in orice societate normala cineva este raspunzator. Cu atat mai mult cu cat la 11 septembrie, 2014, cu ocazia unei vizite la Bistrita, Liviu Dragnea la vremea aceea Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, şi primarul Ovidiu Creţu au semnat, contractul de finanţare pentru realizarea Campusului Şcolar al Colegiului Naţional ”Liviu Rebreanu”. Dupa semnarea contractului, Liviu Dragnea a atras atenția asupra termenului-limită, care trebuie respectat în acest caz: ”Am semnat un contract de finanţare, o parte dintr-un program ambiţios al Guvernului de investiţii masive în educaţie. Vreau să vă atenţionez, domnule primar şi domnule director, că acest contract are termen de finalizare 15 luni, vă atenţionez că după decembrie 2015 nicio factură nu mai poate fi trimisă la Bruxelles şi vreau să fiţi atenţi, dar şi constructorul, ca termenul să fie respectat şi calitatea lucrărilor să fie ireproşabilă. Vom monitoriza calitatea lucrărilor”.
Primarul in loc sa se ocupe de proiectele finantate cu bani europeni, era preocupat de partia de schi facuta din banii bistritenilor. Asadar, cu toate ca se stia din timp ca în cazul în care proiectul pentru realizarea Campusului Şcolar nu va fi realizat până la finalul anului 2015 cheltuielile reprezentând lucrări neexecutate până la data respectiva vor fi suportate din bugetul Municipiului Bistriţa pe anul 2016, nici primarul Cretu si cu atat mai mult consilierul Rus, in calitate de director nu-si asuma raspunderea. De aceea ar fi de asteptat ca insusi PSD-ul, sa faca putina ordine in asemenea situatii.

18/12/15 15:01
Balan Marius- e...

Personal nu ma asteapta nici o majorare. Am devenit fara sa vreau EROU al MUNCII PESEDISTE, scutit de impozit pe casa. De ce ? Pt. ca primaria nu imi da AUTORIZATIA pt. casa de 8 ani, construita culmea pe terenul proprietate si impozitat din 1939. S-ai ca e tare ?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5