Eugenia Rusu, primul membru UNITER din Bistriţa

Eugenia Rusu a demonstrat, încă o dată, că ceea ce a clădit, de-a lungul timpului, ca regizor şi actriţă, are valoare. Regia ei surprinde întotdeauna la modul profesionist, tot ceea ce însemnă povestea din scenă, completându-se cu decorul, luminile, un corolar care au asigurat succesul. Nu putem vorbi despre activitatea de profesionist fără să amintim scenele pe care a jucat: Teatrul “Ariel” Târgu Mureş şi Teatrul Dramatic Baia Mare, premiile primate fiind nenumărate.
Uniunea Teatrală din România – UNITER –organizaţie profesională a creatorilor din domeniul teatrului, a anunţat că, prin hotărârea 371/ 21.11.2011, Eugenia Rusu este membru cu drepturi depline. Comisia care a validat dosarul a fost format din nume sonore ale teatrului: actorul Ion Caramitru, preşedintele comisiei şi al UNITER, regizorul Alexandru Tocilescu, criticul Alice Georgescu, scenograful Puiu Antemir, Emil Boroghină, actor, regizor, director al Teatrului Naţional Craiova. Eugenia Rusu este primul membru UNITER din Bistriţa.
UNITER a fost înfiinţată în anul 1990 (februarie) şi are o activitate neîntreruptă de 20 de ani (1990 – 2010). Ca o consecinţă a activităţii susţinute, UNITER a obţinut statutul de instituţie de utilitate publică prin H.G.746 / 31 august 2000.
O bucurie pentru bistriţeni confirmarea talentului Eugeniei Rusu, o personalitate puternică, serioasă, demnă, harnică, energică, responsabilă, curajoasă, cu bun simţ şi o bună colegă, punând mult suflet în tot ceea ce face, după cum declară directorul Grupului Şcolar “Grigore Moisil”, Ioan Rusu, Eugenia Rusu făcând parte din Catedra de Limba şi Literatura Română. Trupa „Exerciţii de teatru” a Grupului Şcolar „Grigore Moisil”, coordonată de regizoarea Eugenia Rusu s-a întors acasă cu laurii de la mai multe festivaluri. Felicitări şi la cât mai multe reprezentaţii frumoase pe scenele ţării.

Comentarii

06/04/12 15:40
Dumitru

Felicitari doamnei profesoare.

06/04/12 15:42
Dumitru

Felicitari.

08/05/21 07:42
Elena Cioltea B...

Dacă poți, te rog sa-mi răspunzi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5