Evaluare Naţională: 82 de absolvenți au susținut proba scrisă de Limbă și literatură maternă

Astăzi, 82 de absolvenți ai clasei a VIII-a, care au studiat într-o limbă a minorităților naționale,  au susținut proba scrisă la disciplina Limba și literatura maternă.

"La această probă scrisă au fost prezenți 82 candidați, dintre care 59 la Limba și literatura maghiară maternă și 23 la Limba și literatura germană maternă. 2 candidați înscriși la Limba și literatura maghiară maternă nu s-au prezentat la examen. Nu s-au înregistrat cazuri de elevi cu temperatura peste limita admisă și nici tentative de fraudă", transmite inspectorul Monica Buboly, purtător de cuvânr al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud. 

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura maternă  vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5