Bistriţa-Năsăud : 2666 candidaţi s-au prezentat la cea de-a doua probă scrisă a examenului de Evaluare Națională

Pentru aproximativ 172.500 de absolvenți ai clasei a VIII-a, s-a desfășurat cea de-a doua probă  scrisă a examenului de Evaluare Națională – la disciplina Matematică. 

«În județul Bistrița-Năsăud, la această probă de examen au fost prezenți 2666 candidați, iar 114 nu s-au prezentat la examen. Niciun candidat nu a avut temperatura peste maximul admis. La această probă nu au fost candidați eliminați. (…) Mâine, 18 iunie, 10.294 de elevi  vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă la nivel național. În județul nostru sunt înscriși 61 elevi la Limba și literatura  maghiară și 23 la Limba și literatura  germană », informează Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, prin Biroul de presă.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

 

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

 

Comentarii

17/06/20 17:00
Vizitator

“În fața unei boli ești precaut sau ești prost, una din două!”
(Klaus Iohannis)_

Cresterea de la o zi la alta a numărului de cazuri depistate cu Covid-19 atât la nivelul României cât si în Bistrița-Năsăud, demonstreză necesitatea prelungirii stării de alertă după 15 iunie . Pericolul reprezentat de COVID-19, nu a trecut. Dimpotrivă apar focare noi precum cel de la Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice „Sfinții Zaharia şi Elisabeta” din comuna Maieru, județul Bistrița-Năsăud, care funcționează sub egida Asociației Filantropia Ortodoxă Filiala Bistrița-Năsăud, din cadrul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului. Asadar, cât timp se inregistrează zilnic noi cazuri de inbolnăvire nu poate fi vorba de relaxare totală. Virusul este încă prezent în comunitate. Prin urmare, se impune prelungirea stării de alertă pentru ca Guvernul să aibă pârghiile necesare să ia măsurile atunci când acestea se impun. Parlamentarii PSD si aliatii lor din Pro-România si Alde trebuie să dea dovadă de responsabilitate si să voteze prelungirea stării de alertă după 15 iunie, pentru a demonstra că in fata bolii COVID-19 sunt precauti si nu prosti.
Chelnerul Răducu nu mai are răbdare si vrea ca oameni să se întoarcă la hobby-urile lor. Vorba românului: “Ţara arde şi baba se piaptănă”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5