NOU ! BACALAUREAT 2017: CALENDARUL COMPLET ŞI MODELE DE SUBIECTE

www.portalinvatamant.ro

Bacalaureatul din 2017 se apropie cu pasi repezi, adolescentii care se pregatesc pentru primul examen important din viata lor intrand deja in febra "emotiilor". Fata de anii anteriori, Bacalaureatul din 2017 incepe cu o saptamana mai devreme fata de anul 2016, primele examene urmand sa aiba loc pe 6 iunie. Rezultatele finale se vor afisa pe 10 iulie 2017, fata de 16 iulie in 2016. Aveti mai jos si modele de subiecte pentru Bacalaureat 2017.

Examenul de Bacalaureat 2017 a fost devansat cu o saptamana de catre Ministerul Invatamantului. Astfel, inscrierile pentru sesiunea de vara vor avea loc in perioada 22-26 mai 2017, fata de 30 mai-3 iunie cum a fost anul acesta. Prima proba va fi sustinuta pe 6-7 iunie 2017, fata de 13-15 iunie cum a fost in 2016.

Rezultatele finale se vor afisa pe 10 iulie 2017, fata de 16 iulie 2016. Ca urmare si sesiunea de toamna va avea loc mai devreme, respectiv in perioada 11-14 iulie se vor face inscrierile, iar pe 27 iulie se pot inscrie candidatii care au promovat corigentele.

Calendar Bacalaureat 2017 – sesiunea iunie-iulie 2017

22 – 26 mai 2017: Inscrierea candidatilor la prima sesiune de examen
26 mai 2017: Incheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/ a XIII-a
6 – 7 iunie 2017: Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana – proba A
8 – 9 iunie 2017: Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna – proba B
9, 12 – 13 iunie 2017: Evaluarea competentelor digitale – proba D
14 – 16 iunie 2017: Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala – proba C
Culegere de engleza pentru clasele V-VIII
Culegere de engleza pentru clasele V-VIII
Vezi detalii
Culegere de exercitii rezolvate la limba romana
Culegere de exercitii rezolvate la limba romana
Vezi detalii
Fise de lucru pentru invatarea limbii germane
Fise de lucru pentru invatarea limbii germane
Vezi detalii
26 iunie 2017: Limba si literatura romana – proba Ea) – proba scrisa
27 iunie 2017:  Limba si literatura materna – proba Eb) – proba scrisa
28 iunie 2017: Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – proba scrisa
30 iunie 2017: Proba la alegere a profilului si specializarii – proba Ed) – proba scrisa
5 iulie 2017: Afisarea rezultatelor (pana la ora 16:00) si depunerea contestatiilor (orele 16:00 – 20:00)
6 – 9 iulie 2017: Rezolvarea contestatiilor
10 iulie 2017: Afisarea rezultatelor finale

Reguli Bacalaureat 2017 - fara carti, telefoane, casti sau ciorne

In Ordinul Ministrului privind organizarea si desfasurarea examenului de Bacalaureat national 2017, se arata, la Articolul 12, care sunt regulile pe care candidatii trebuie sa le respecte in sala de examen.

Art. 12.
(1) Se interzice candidatilor la examenul de bacalaureat sa introduca in salile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacose, posete si altele asemenea, candidatii avand obligatia de a lasa obiectele mentionate in sala de depozitare a obiectelor personale stabilita de comisia de bacalaureat in acest scop.

(2) Candidatii care refuza depozitarea obiectelor mentionate la alin. (1) in sala stabilita de comisia de bacalaureat in acest scop nu vor fi primiti in examen.

(3) Se interzice candidatilor la examenul de bacalaureat sa aiba, in salile de examen, asupra lor, in obiectele de imbracaminte sau incaltaminte, in penare si altele asemenea sau in bancile in care sunt asezati in salile de examen orice fel de lucrari: manuale, carti, dictionare, culegeri, formulare, memoratoare, notite, insemnari, rezumate, ciorne sau lucrari ale altor candidati etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

(4) Se interzice candidatilor sa aiba, in salile de examen, asupra lor, in obiectele de imbracaminte sau incaltaminte, in penare si altele asemenea sau in bancile in care sunt asezati in salile de examen telefoane mobile, casti audio, precum si orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la retele de socializare, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare intre candidati ori cu exteriorul.

(5) Se interzice candidatilor la examenul de bacalaureat sa comunice intre ei sau cu exteriorul, sa transmita ori sa schimbe intre ei foi din lucrare, ciorne, notite sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare intre candidati sau cu exteriorul.

(6) Candidatii care incalca regulile prevazute la alin. (3)-(5) vor fi eliminati din examen, indiferent daca materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent daca au fost introduse de acestia ori de alti candidati, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane si indiferent daca ei au primit ori au transmis materialele interzise.

(7) Incalcarea regulilor prevazute la alin. (3)-(5) va fi considerata tentativa de frauda, iar candidatii respectivi nu mai pot participa la probele urmatoare si sunt declarati "eliminati din examen", fara posibilitatea recunoasterii, in sesiunile urmatoare, a notelor la probele promovate anterior eliminarii, inclusiv a probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale. Acesti candidati nu mai au dreptul de a participa la urmatoarele doua sesiuni ale examenului de bacalaureat. Calculul celor doua sesiuni la care candidatii "eliminati din examen" nu mai au dreptul de a participa se face fara luarea in considerare a sesiunii speciale a examenului de bacalaureat.

(8) Inainte de inceperea probelor, asistentii prezinta candidatilor prevederile metodologice legate de organizarea si desfasurarea corecta a examenului de bacalaureat si prevederile alin. (1)-(7) si le solicita sa predea toate eventualele materiale si obiecte care, potrivit reglementarilor in vigoare pentru examenul de bacalaureat, sunt interzise in sala de examen.

(9) Dupa parcurgerea pasilor mentionati la alin. (8), candidatii vor semna un proces-verbal in care se regasesc prevederile alin. (1)-(7) si mentiunea ca stiu ca nerespectarea regulilor mentionate la alin. (3)-(5) are drept consecinta masurile mentionate la alin. (6) si (7).

Modele de subiecte Bacalaureat 2017 - Certificare competente

Modele de subiecte A Competente lingvistice Limba romana
Modele de subiecte B Competente lingvistice Limba materna
Modele de subiecte C Competente lingvistice Model Limba engleza
Modele de subiecte C Competente lingvistice Model Limba franceza
Modele de subiecte C Competente lingvistice Model Limba germana moderna
Modele de subiecte C Competente lingvistice Model Limba ebraica moderna
Modele de subiecte C Competente lingvistice Model Limba italiana
Modele de subiecte C Competente lingvistice Model Limba japoneza
Modele de subiecte C Competente lingvistice Model Limba portugheza
Modele de subiecte C Competente lingvistice Model Limba rusa moderna
Modele de subiecte C Competente lingvistice Model Limba spaniola
Modele de subiecte C Competente lingvistice Model Limba turca moderna
Modele de subiecte D Competente digitale


Modele de subiecte Bacalaureat 2017 - probele scrise

Modele de subiecte E.a) Limba si literatura romana
Modele de subiecte E.b) Limba si literatura materna
Modele de subiecte E.c) Matematica
Modele de subiecte E.c) Istorie
Modele de subiecte E.d) Anatomie – Biologie
Modele de subiecte E.d) Chimie
Modele de subiecte E.d) Fizica
Modele de subiecte E.d) Geografie
Modele de subiecte E.d) Informatica
Modele de subiecte E.d) Socio-umane

 

Sursa: www.portalinvatamant.ro

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5