Eveniment de suflet la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Paula Seling şi Orchestra New Hope au adus un strop de mângâiere cadrelor medicale și celor în suferință

          În aceste vremuri dificile, există şi evenimente menite să aducă o rază de soare şi un pic de mângâiere pentru cei care sunt în prima linie de luptă cu nemilosul virus, dar şi pentru cei loviţi. Un astfel de moment a fost creat de proiectul New Hope, coordonat de Octavian Lup, în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa.

          Paula Seling, Cornelius Zirbo şi Octavian Lup, alături de New Hope Orchestra au adus bucurie în sufletele oamenilor suferinzi şi celor care le sunt alături. În repertoriu au fost piese din Bach, Mozart, Vivaldi, Piazzolla şi Ceaikovski, dar şi ale renumitei soliste şi compozitoare Paula Seling.

          „Nu avem voie să ne pierdem speranţa. Ca artişti, ca ambasadori ai artei, vrem să încurajăm, prin forţa spirituală pe care arta o are, inimile celor care astăzi s-au adunat să asculte un concert care vorbeşte despre speranţă şi despre faptul că nu s-a terminat acum nimic, ci trecem printr-o perioadă care se va sfârşi cu siguranţă. Credem că arta şi muzica ne vor ajuta să depăşim acest moment”, a spus Octavian Lup, coordonator New Hope Project.

          În deschiderea evenimentului, preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, a felicitat promotorii acestui proiect. „Sunt perioade foarte grele şi cred că speranţa este cea care ne poate duce mai departe. Acest proiect merită toate felicitările noastre, şi pentru tinerii muzicieni, şi pentru Paula Seling. Solidaritatea ar trebui să fie la cote mult mai înalte, dar din păcate nu e aşa. Le mulţumesc de la cer până la pământ tuturor celor care, de aproximativ doi ani, au uitat de problemele personale şi fac eforturi supraomeneşti să poată să ţină flacăra speranţei aprinsă”, a declarat preşedintele Moldovan.

          Managerul Gabriel Lazany a mulţumit pentru această iniţiativă, punctând că au fost diverse trăiri din 2020 încoace, de la spaima de virus, de necunoscut, la solidaritate, apoi de negare, de calomniere. „Valul patru începe iarăşi cu un sentiment de solidaritate. Primele semnale le-au dat mai multe firme care au fost alături de noi şi au venit în sponsorizări generoase în ultima săptămână, începând cu Rombat, RCB, Montana Iugan, care au ajutat Secţia de Boli infecţioase cu echipamente pentru flux înalt de oxigen, atât de necesar pacienţilor. Mulţumesc domnule Octavian Lup, mulţumesc New Hope Orchestra, mulţumesc Paula Seling”, a transmis Gabriel Lazany.

          Directorul Ioana Borza de la TeraSteel a precizat că, prin ceea ce realizează, compania ţi-a asumat misiunea de a construi o zi de mâine mai bună. „Ceea ce faceţi dvs aici, prin munca depusă zi de zi, ne daţi şansa nouă de a trăi această zi de mâine. Dăruirea, implicarea dumneavoastră ne-au adus pe toţi aici, mai generoşi, mai înţelepţi, mai umani, lucru pentru care vă suntem recunoscători. În numele companiei TeraSteel, vreau să mulţumesc cadrelor medicale, vreau să vă asigur că am fost şi vom fi alături de dvs. şi vor face tot ce ne stă în putinţă să vă susţinem în această luptă”, a declarat Ioana Borza.

          Alin Ioaneş, directorul general Rombat, a spus că a rezonat cu acest proiect încă de la primele discuţii. „Vom fi parte şi a altor proiecte. Am vrut să redăm un pic din ceea ce realizăm comunităţii. Facem parte din această comunitate şi vrem să ajutăm acolo unde se poate şi cât se poate, acum şi pe viitor”, a adăugat directorul general al Rombat.

          Parteneri în acest proiect au fost şi Iordăchescu &Asociaţii, Megatitan, PTT Express by Filadelfia Group, Filadelfia Turism, Tabita Tour.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5