La noi

Eveniment scriitoricesc la Cluj-Napoca

Întâlnirea a avut loc la sediul Filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor din România. Desigur că a fost prezidată de iscusita și persuasiva președintă a Filialei, doamna Irina Petraș, căreia i s-a alăturat, în rostire, prof. univ. poetul și eseistul Ion Pop.
Au participat (din cei 286 de membri ai Filialei) scriitori din jumătatea de nord a Transilvaniei, de la Satu Mare până la Bistrița-Năsăud (din zona noastră au fost prezenți Gavril Moldovan, Olimpiu Nușfelean, Andrei Moldovan, Icu Crăciun și Cornel Cotuțiu – reprezentant al Filialei în județ).
A avut loc lansarea volumului „Viața literară la Cluj. Evocări, medalioane, amintiri, cronologie”. Un impresionant volum, prin calitatea textelor, a numărului de pagini (600 !), a iconografiei debordante, prin calitatea imprimării – Editura Eikon.
Cartea este dedicată celor 45 de ani ai revistei clujene „Echinox” și apropiatei împliniri a 65 de ani de existență a Filialei Cluj. În sumarul ei se găsesc nume ale conjudețenilor noștri, precum Aurel Rău, Ion Vlad, Gavril Moldovan, Dinu Flămând, Olimpiu Nușfelean, Ioan Pintea, Icu Crăciun, Andrei Moldovan, Aurel Podaru, Cornel Cotuțiu).
Tot acum s-au comunicat precizări legate de alegerile din 27 septembrie pentru funcțiile de Președinte al USR, al Filialei Cluj și pentru membri ai Comitetului Filialei Cluj.
Ca dintotdeauna, întâlnirea a fost marcată de un dialog sincer, agreabil, destins.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5