Evenimentul Zilei: Primarul din Năsăud a intervenit la şeful IPJ. Vezi ce i-a cerut în schimb Mureşan

În data de 3 octombrie 2014, primarul orașului Năsăud, Mircea Romocea îl sună pe inspectorul șef Mureșan și îi solicită să intervină într-un dosar penal în care un cetățean din Năsăud a reclamat mai multe ilegalități comise de angajați Primăriei Năsăud.

Ca să arate ca este servil intereselor primarului, inspectorul șef Mureșan l-a chemat la el pe inspectorul principal Paul Bugnar care avea dosarul cu reclamația cetățeanului din Năsăud. ”Fii foarte atent, se folosesc alții de tine. Tu ești băgat la înaintare și ai să pici, fii foarte atent. Deci, vezi lucrurile la adevărata dimensiune, bine? Tu ești băiat deștept. Eu am avut o discuție cu primarul și-o zis : domnu Mureșan, n-am făcut nimic ...”. După aceasta, șeful IPJ îi spune inspectorului Bugnar că îl va susține în carieră și îl va ajuta să ajungă șef al Serviciului de Investigare a Fraudelor. ”Mai nou polițiștii nu se uită numai la problemă, se uită și la context ... ”, i-a mai spus Mureșan subalternului său.

***

În schimbul intervenției, inspectorul șef l-a rugat pe primarul din Năsăud să intervină pe canale politice pentru schimbarea adjunctului IPJ Bistrița, comisarul Ciprian Buta, cu un ofițer mult mai maleabil, respectiv inspectorul principal Leon Cloșcă. La această solicitare, primarul Mircea Romocea a dat spus: ”o să discut și eu. O să-l sun pe ministru”. În fața acestei replici, comisarul șef a replicat: ”Dvs și președintele orice, absolut orice, dacă pot. Fără niciul fel de reținere ... și nu contează că-i zi, că-i noapte. Fără niciun fel de problemă, eu ce stă în puterea mea, eu ...”.

Procurorii mai susțin că polițistul Mureșan a sesizat disponibilitatea primarului din Năsăud și a plusat ca la poker. ”Inspectorul principal încearcă să îl capaciteze pe acesta pentru a acționa, prin folosirea influenței politice, împotriva ofițerilor Linul Marius - subsecretar de stat în Ministerul de INterne și Bodescu Ioan Sidor - șeful SIPI Bistrița Năsăud. Îi subsecretar de stat. Din punctul meu de vedere, eu nu mă apăr, dar ... E un dar ... cum scrie despre Mureșan Ovidiu, scrie și despre prim procuror, cum scrie despre primarul din Năsăud scrie și despre președintele Consiliului Județean. Și eu am văzut asta fizic, scriptic, că mă sună de la București, trebuie să dai explicații ... ”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5