Exercitarea drepturilor electorale de către persoanele private de libertate din Penitenciarul Bistriţa

În data de 10.06.2012, începând cu ora 8.00, prin intermediul urnei speciale asigurate de Secţia de votare nr. 22 la care este arondat Penitenciarul Bistriţa, doar o persoană privată de libertate îşi va exprima votul la alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale, întrucât, din totalul celor 630 de persoane private de libertate custodiate, este singura care îndeplineşte cumulativ condiţiile impuse pentru a-şi exercita acest drept. De asemenea, persoana în cauză şi-a manifestat intenţia de a vota printr-o solicitare scrisă, adresată preşedintelui biroului electoral al secţiei de votare, prin intermediul administraţiei locului de deţinere.
Potrivit unei hotărâri a Biroului Electoral Central, persoanele aflate în executarea unei pedepse privative de libertate, dar care nu şi-au pierdut drepturile electorale, votează prin intermediul urnei speciale, numai dacă au domiciliul în raza teritorială a secţiei de votare unde se află penitenciarul sau locul de detenţie.
În ziua votării, directorul penitenciarului va permite accesul echipei biroului electoral al secţiei de votare, care se va deplasa cu urna specială şi cu materialele necesare votării, într-un spaţiu anume amenajat pentru desfăşurarea acestui proces, fiind luate toate măsurile pentru asigurarea caracterului secret şi liber exprimat al votului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5