Doar 65 de deţinuţi au votat prin intermediul urnei speciale. De la secţiile spitalului, aproape 200 cereri

Peste 60 de deţinuţi din Penitenciarul Bistriţa au votat prin intermediul urnei speciale, aceştia fiind arondaţi secţiei de la Liceul Tehnologic Forestier Bistriţa. Potrivit judecătorului Reghina Berari, purtător de cuvânt al BEJ BN, la acea secţie au votat cu urna specială 68 persoane, dintre care cel mai probabil 65 sunt persoane private de libertate. La Şcoala Gimnazială nr. 1 Bistriţa, unde este Secţia de votare nr. 11, au votat, cu urna specială, cinci persoane aflate în arest preventiv la Inspectoratul de Poliţie Bistriţa-Năsăud.

         De asemenea, la Clubul Sportiv Municipal au votat, cu urna specială, 25 de rezidenţi de la Centrul Pentru Persoane Vârstnice Bistriţa. La Liceul de Muzică Tudor Jarda, au votat prin intermediul urnei speciale 30 persoane de la secţiile Spitalului Judeţean de pe str. Alba Iulia. Au solicitat urna specială 14 pacienţi de la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, care au votat cu urna specială, fiind arondaţi secţiei de la Grădiniţa Trenuleţul Veseliei.

         De la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa au solicitat urna specială 115 persoane, dar nu au fost încă validate.  

Cine poate vota prin utilizarea urnei speciale (mobile)

Cetăţenii cu drept de vot din circumscripţia electorală care nu se pot deplasa la sediul secţiei de votare din cauză de boală sau invaliditate. Preşedintele biroului electoral al secţiei de votare poate aproba, la cererea scrisă a acestora, însoţită de copii ale actelor din care rezultă starea de sănătate ori de invaliditate, înregistrată la cea mai apropiată secţie de votare de locul în care se află în ziua votării, ca o echipă formată din cel puţin 2 membri ai biroului electoral să se deplaseze cu o urnă specială şi cu materialul necesar votării – ştampilă cu menţiunea „VOTAT” şi buletine de vot – la locul unde se află alegătorul, pentru a se efectua votarea. În cazul cetăţenilor care nu se pot deplasa la sediul secţiei de votare, cererile scrise se pot transmite prin intermediul altor persoane sau prin intermediul personalului de specialitate din unităţile medicale unde se află internaţi, după caz.

Persoanele reţinute, deţinute în baza unui mandat de arestare preventivă ori asupra cărora s-a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu sau persoanele care execută o pedeapsă privativă de libertate, dar care nu şi-au pierdut drepturile electorale. Procedura de exercitare a dreptului de vot de către această categorie de alegători este stabilită prin decizie a Biroului Electoral Central.

În aceste condiții pot vota numai persoanele care sunt înscrise în listele electorale permanente ale circumscripţiei electorale în care au loc alegeri.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5