Cum se poate vota, cu urna mobilă, la REFERENDUM
Deoarece foarte multe persoane cu drept de vot ne-au adresat întrebarea şi rugămintea de a-i informa pe alegători şi pe cititorii fideli ai cotidianului „Răsunetul” privind votul cu urna mobilă la Referendumul din 29.07.2012, am extras din legislaţia în vigoare (Legea Electorală) cine are dreptul şi modul de vot cu urna mobilă, ca cei interesaţi şi îndreptăţiţi să solicite acest mod de votare.
„Persoanele netransportabile din cauză de boală sau de invaliditate aflate în ţară pot cere în scris preşedintelui Biroului Electoral al celei mai apropiate Secţii de Votare, inclusiv în ziua votării, să voteze prin intermediul urnei speciale.
Cererile pentru deplasarea urnei speciale pot fi formulate şi de conducerea instituţiilor sanitare sau de ocrotiri sociale în care persoanele netransportabile sunt internate. Aceştia trebuie să realizeze toate măsurile necesare pentru asigurarea secretului votului în unităţile sanitare sau cele de ocrotiri speciale.
Preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare vor fi prezenţi la sediul Secţiei de Votare, în ajunul zilei Referendumului, între orele 18.00 şi 20.00, pentru a primi cererile de votare prin intermediul urnei speciale. De menţionat este şi faptul că în raza unei Secţii de Votare se utilizează doar o singură urnă specială. Aceasta se poate deplasa numai în raza teritorială arondată la respectiva secţie de votare”.
Deci, procedaţi corect pentru a vă putea exercita dreptul de vot.
Citiţi şi:
- Bistrița-Năsăud își votează parlamentarii!
- Doar 65 de deţinuţi au votat prin intermediul urnei speciale. De la secţiile spitalului, aproape 200 cereri
- Ultimele sfaturi înainte de alegerile prezidenţiale
- Referendum, 6-7 octombrie: Unde şi cum se votează!
- Bistriţa-Năsăud. 262.455 de alegători sunt aşteptaţi la urne, în 6 şi 7 octombrie!
Adaugă comentariu nou