Exerciţiu tactic al pompierilor militari din Beclean la Şcoala Gimnazială ,,Grigore Silaşi”

Recent pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenţie Beclean au desfăşurat un exerciţiu tactic la Şcoala Gimnazială ,,Grigore Silaşi” din localitate.
Au participat trei echipaje de intervenţie din cadrul subunităţii, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o autosanitară SMURD şi echipaje ale poliţiei, respectiv ale jandarmilor din Beclean.
Scenariul exerciţiului a prevăzut izbucnirea unui incendiu la etajul I al clădirii, în încăperea destinată laboratorului de informatică. În urma primelor informaţii primite, unul dintre elevi a rămas în interior, iar pentru salvarea lui au fost solicitate echipajele specializate ale subunităţii de pompieri.
Cei aproximativ 420 de elevi ai scolii, împreună cu personalul didactic şi auxiliar, au fost evacuaţi în timpul exerciţiului.
Prin exerciţiile organizate la instituţiile de învăţământ, specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bistriţa” urmăresc atât modul de comportare al elevilor şi personalului scolii pe timpul unei situaţii de urgenţă, cât şi gradul de pregătire al pompierilor militari în cazul unor incendii cu victime, în spaţii aglomerate.
După finalizarea exerciţiului, participanţii au luat cu asalt autospecialele de intervenţie, cele de stingere şi ambulanţa SMURD, salvatorii reprezentându-le tehnica din dotare şi cele mai importante măsuri de prevenire a situaţiilor de urgenţă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5