Gara CFR Bistrița: 10 victime surprinse de un incendiu într-un vagon de călători

10 victime au rămas blocate într-un vagon al trenului Vatra Dornei – Bistrița - Nord. Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Bistrița” al județului Bistrița – Năsăud a organizat un exercițiu tactic, cu forțe și mijloace în teren, la Gara CFR din municipiul Bistrița.
Forțele de intervenție angrenate în acest exercițiu au fost următoarele: trei echipaje de stingere cu autospeciale de lucru cu apă și spumă, echipaje SMURD, echipaje aparținând Serviciului Județean de Ambulanță, SVSU Bistrița, echipaj al Jandarmeriei Bistrița pentru asigurarea zonei, echipaje ale Inspectoratului Județean de Poliție și echipaje de la Poliția Locală a mun. Bistrița.
Obiectivul comun al structurilor participante a fost de a evacua victimele prevăzute în scenariul exercițiului și lichidarea incendiului izbucnit la vagonul respectiv. Înainte de începerea operațiunilor de stingere, alimentarea cu energie electrică a fost oprită. În cazul producerii unei situații reale, timpul de răspuns ar fi fost mai mare, până la stabilirea unui climat de siguranță pentru personalul care intervine la lichidarea incendiului.
Trei victime s-au autoevacuat, conform scenariului, iar șapte au fost extrase de către salvatori, pentru unele folosindu-se tărgile din dotare. Persoanele din tren au fost preluate de echipajele medicale și evaluate la locul exercițiului. S-au urmărit obiectivele standard în exercițiile specifice și modul de comportare și prima intervenție a personalului de la locul de muncă, în această situație angajații Gării CFR Bistrița.

Comentarii

11/11/15 20:08
Balan Marius- e...

As indemna Pompierii sa faca un exercitiu tactic la Cortul de Cultura, sa vedem daca perdelele de aclo sunt ignifugate si rezista la un incendiu. Sa se foloseasca la acest exercitiu si personalul din primarie, adica edilul, edilii si purtatorul de povesti a primariei, care mai mult dezinformeaza asa cum se vede si de la TV. Astzi la PRO tv, a fost prezentat cazul de la Bistrita. Pt. ca nu exista autrizatie de la ISU si de la POMPIERI, in regim de urgenta trebuie mutat cortul si Bina de spectacole, pt ca in caz de foc auto specialele sa poata interveni. Nu este asta un caz de abuz ?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5