Exercițiu tactic la spitalul năsăudean!

În cadrul exercițiilor tactice de la finele lunii ianuarie, salvatorii năsăudeni au gestionat, conform scenariilor, un incendiu izbucnit la Spitalul Orășenesc ”Dr. George Trifon” Năsăud.

Două echipaje de stingere, autospeciala de salvare și intervenție de la înălțime și un echipaj prim ajutor SMURD de la Secția de Pompieri Năsăud au fost direcționate de urgență la locul indicat. Fiind exerciții inopinate, a fost urmărit și modul de alertare și deplasare până la locul intervenției (în condiții de trafic intens) a echipajelor specializate, a precizat ISU BN.

Până la sosirea echipajelor de intervenție, responsabilii de la locurile de muncă au realizat autoevacuarea, modalitatea în care a fost realizată această etapă foarte importantă fiind urmărită de specialiștii din cadrul Inspecției de Prevenire. Tot aceștia au realizat, după finalizarea exercițiilor, instructaje specifice și activități de control.

În continuare, realizarea climatului de siguranță în astfel de facilități rămâne dezideratul unității noastre.

„Intervențiile operative a fost organizate pe două sectoare: câte un sector de stingere, respectiv câte un sector de căutare-salvare, pentru evacuarea victimelor blocate în interiorul clădirilor. Prin conștientizarea persoanelor de la locul de muncă, cu privire la responsabilitățile care le revin în cazul unei situații de urgență (incendiu, explozie etc), cumulată cu intervenția operativă a structurilor specializate ale ISU Bistrița - Năsăud, putem să asigurăm gestionarea corectă a situațiilor de urgență care pot apărea în orice moment”, se arată în informarea ISU BN.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5