Expoziție de excepție la Muzeul Grăniceresc Năsăudean!

Cu ocazia manifestărilor organizate în cadrul Evenimentului "Noaptea Muzeelor", vă invităm la Muzeul Grăniceresc Năsăudean la o expoziție de excepție, cuprinzând unul dintre cele mai semnificative și spectaculoase capitole de inventar din patrimoniul instituției noastre, fondul de medalii.

         Intitulată "Valori medalistice în colecțiile Muzeului Grăniceresc Năsăudean", expoziția aduce la lumină piese de raritate, cu valoare istorică și evocativă,  și este organizată în așa fel încât vizitatorul să aibă posibilitatea să urmărească nu doar evoluția artei medalistice, ci să și conecteze evenimentele reliefate de medaliile respective cu contextul istoric și politic care le-au generat.

         Piesele expuse acoperă o perioadă istorică mai largă, dar accentul este pus pe perioada regalității (secolele XIX-XX), când arta realizării medaliilor a atins un apogeu artistic și stilistic, în special datorită heraldicii monarhice, deosebit de atractive din punct de vedere vizual.

         Expoziția va fi deschisă în cursul zilei de sâmbătă, 18 mai 2019, între orele 18 și 24, intrarea fiind liberă.

         Colectivul Muzeului Grăniceresc Năsăudean vă așteaptă cu drag pentru a vă însoți și ghida în această aventură a cunoașterii istoriei naționale.

         Vă așteptăm cu drag!

 

         Manager,

   Alexandru Gavrilaș

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5