Expoziţie dedicată Micii Uniri, la Cercul Militar

La Cercul Militar Bistriţa a fost vernisată, de ziua Micii Uniri, expoziţia de filatelie, numismatică şi pictură „Hai să dăm mână cu mână”. În sala de arte plastice a Cercului Militar, Cercul de filatelie, artă plastică şi numismatică „Bisnumphila” şi Clubul de filatelie, numismatică şi artă plastică „Iuliu Moisil”, ne-au invitat la expoziţia de pictură a artiştilor Ana Platon din Telciu, care a prezentat icoane pe sticlă, Valer Gălan din Leşu cu pictură naivă şi Nechita Bumbu din Nepos – cu peisaje şi pictură realistă.

Expoziţia a fost prezentată de către directorul Poştei Năsăudene, Valer Petrehuş. Coordonatorul Cercului de filatelie din cadrul Cercului Militar, Mihai Lucian Valea, a organizat o expoziţie filatelică ce cuprinde un panou cu filatelie tematică „Hai să dăm mână cu mână”, dedicat strict evenimentului Micii Uniri. De asemenea, poate fi văzut un exponat valoros din filigranele poştale maghiare care circulau în teritoriul românesc ocupat. Ineditul lucrării este harta teritoriilor româneşti „furate” în 1940.

Printre cei care au răspuns invitaţiei şefului Cercului Militar, col. rez. Florentin Archiudean, s-au numărat scriitorii Mărioara Bălan şi Olimpiu Nuşfelean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5