Ziua Tricolorului Românesc la Cercul militar

Joi 24 februarie a fost Ziua Tricolorului Românesc. Pentru a evita – eventuala- confuzie cu Ziua Drapelului Naţional, sărbătorită în ţara noastră oficial pe 26 iunie în fiecare an, menţionăm că Ziua Tricolorului Românesc este ziua în care – la 24 februarie 1848 - a fost arborat pe primăria din Paris tricolorul românesc de către revoluţionarii paşoptişti români în fruntea cărora se afla Nicolae Bălcescu.Acest tricolor a fost simbolul revoluţiei paşoptiste în toate cele trei Ţări Româneşti.

Cu ocazia Zilei Tricolorului Românesc Clubul filatelic Bisnumphila, cordonat de lt.col.rez. Mihai Lucian Valea şi Clubul de filatelie numismatică şi artă plastică Iuliu Moisil din Năsăud coordonat de juristul Valer Petrehuş au desfăşurat o activitate comună în sala mică de expoziţii a Cercului militar Bistriţa. Pictorii Nechita Bumbu,Valer Gălan, Ana Platon şi Mihai Lucian Valea au înnoit exponatele din cadrul Expoziţiei permanente de pictură iar Ioan Peter din Romuli a prezent –în premieră - cu sculpturi în lemn între acestea o impresionantă ursoaică dintr-un lemn. Mihai Lucian Valea a expus piese filatelice rare evocând Tricolorul Românesc!

În ultimul an activitatea artistică de la Cercul militar a căpătat un impuls nou prin implicarea în diverse acţiuni a directorului poştei năsăudene juristul Valer Petrehuş şi a locotenent colonelului în rezervă Mihai Lucian Valea precum şi a celor două cercuri artistice coordonate de aceşti inimoşi oameni de cultură. Cu atât mai mult merită semnalată activitatea dânşilor cu căt o desfăşoară din pură plăcere şi o fac cu un profesionalist desăvârşit.Cu mulţumire şi cu...mulţumiri remarc la domnul Valer Petrehuş o disponibilitate specială de a căuta,de a descoperi şi de a-i scoate în lume pe aceşti oameni speciali care sunt Nechita Bumbu,Valer Gălan,Ana Platon şi Ioan Peter. Vernisajul expoziţiei a dat ocazia tuturor artiştilor de a vorbi....prin intermediul presei scrise şi audiovizuale publicului bistriţean !

Expoziţia de pictură va fi deschisă zilnic între orele 09 00 -15 00 dar expoziţia filatelică a putut fi văzută doar joi 24 februarie.

Şeful cercului militar Bistriţa col.rez. Florentin Archiudean

Comentarii

24/02/11 21:50
UN ADMIRATOR AL...

FELICITARI DOMNULE ARCHIUDEAN PENTRU REUSITELE IN DOMENIUL CULTURII SI PROMOVAREA IMAGINII ARMATEI PRIN ACTIVITATILE DESFASURATE LA CERCUL MILITAR DIN BISTRITA. RAMANETI PE ACELEASI COORDONATE ALE PROFESIONALISMULUI DE CARE DATI DOVADA IN BENEFICIUL IUBITORILOR DE CULTURA BISTRITENI SI NU NUMAI.
CU STIMA,
UN IUBITOR DE CULTURA MILITARA

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5