Familiile Iugan și Farcaș, partenere de nădejde ale Educației

Familia IUGAN este un partener de nădejde al educației, fapt confirmat prin sumedenia de proiecte susținute la nivel local. De altfel, dna Lenuţa Iugan este preşedintele Asociaţiei de Părinţi a Liceului "Florian Porcius", iar familiile Iugan Octavian și Lenuța şi Farcaş Petrică și Virginia sunt mereu alături de unitatea de învățământ din Rodna în demersul educaţional. 
În acest context, merită amintită și activitatea de reabilitare/modernizare/extindere a unor instituții de învățământ din județ, precum Colegiul Național "Liviu Rebreanu", Școala Gimnazială nr. 1 Bistrița, Școala Gimnazială "Lucian Blaga" etc.

"Liceul Tehnologic ,,Florian Porcius’’ se bucură de privilegiul de a fi susținut de familiile Iugan și Farcaș din județul Bistrița-Năsăud. Membrii acestor familii se implică maximal, de fiecare dată, atunci când vine vorba despre educația elevilor din Rodna. Doamna Lenuța IUGAN este președinta ,,Asociației de Părinți’’ a liceului și mereu a răspuns afirmativ atunci când am avut nevoie de sprijin pentru a desfășura anumite activități educative.

Astfel, aceste două familii au contribuit la realizarea unui vis, respectiv existența tuturor nivelurilor de învățământ în cadrul școlii din Rodna: învățământ antepreșcolar, preșcolar, primar, gimnazial, profesional, liceal și postliceal. Am primit sprijin pentru dotarea sălii pentru creșă, a laboratoarelor pentru practica asistenților medicali generaliști și asistenților medicali de farmacie, un beneficiu pentru cei care studiază aici.

Totodată, școala nostră, derulează, în fiecare an, două concursuri: ,,Aripi din cuvinte’’ și ,,Natura și viața’’. Familia Iugan este mereu alături de noi și ne sprijină în formarea generațiilor educate de care avem nevoie. Adăugăm faptul că, în anul 2018, la Rodna a avut loc a IX-a Ediție a Conferinței ,,Text și discurs religios’’, un eveniment cultural și literar de înaltă ținută, la care au participat profesori universitari și cercetători din marile centre universitare ale țării, iar aceste familii au asigurat suportul financiar în realizarea acestui eveniment", ne-a transmis prof. dr. Vali Ganea, directorul Liceului Tehnologic ,,Florian Porcius’’ Rodna.

Săptămâna trecută, când Alteța SA Principele Nicolae a fost prezent în mijlocul comunității rodnene, la eveniment au fost invitați și cei care sunt alături de școală.
 
În cuvântul său, Octavian Iugan a demonstrat nu doar că ştie istoria familiei regale, ci şi că aceasta este preţuită, ca gest simbolic dăruind, în numele celor două familii, volumul „Cronicile munţilor – o viaţă pentru o idee”, apărută la Editura George Coşbuc, Bistriţa, 2022 semnată de prof. dr. H.C. Radu Rey, membru de onoare al Academiei Române şi al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu Siseşti”, preşedinte (fondator) al Forumului Montan din România. 
 
"Alteţa Voastră Regală, Principe Nicolae
         Inspirat de înţelepciunea Majestăţii Sale Regale, Regele Mihai I, reflectez astăzi la ce înseamnă adevărata moştenire pe care o lăsăm în urma noastră. „Nu văd România de astăzi ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară luată cu împrumut de la copiii noştri”. Aceste cuvinte nu sunt doar un testament al trecutului, ci o lumină călăuzitoare spre viitor.
         În calitatea Voastră, sunteţi nu doar moştenitorul unei istorii bogate, dar şi gardianul unui viitor promiţător pentru România. Aţi fost martorul unor schimbări semnificative şi aţi văzut cum ţara noastră s-a dezvoltat şi evoluat, rămânând totuşi ancorată în valorile şi principiile care au definit-o de-a lungul secolelor.
         Vă îndemn să priviţi spre viitor cu aceeaşi speranţă şi angajament faţă de binele comun, aşa cum a făcut Majestatea Sa. Să consideraţi fiecare zi ca o oportunitate de a construi, de a inspira şi de a lăsa în urmă o Românie mai puternică, mai justă şi mai prosperă pentru generaţiile care vor veni. Responsabilitatea noastră este să împrumutăm această ţară de la urmaşii noştri, nu să o moştenim de la înaintaşi şi să lucrăm neîncetat pentru a  ne asigura că le lăsăm un viitor mai luminos şi mai promiţător.
         Cu cea mai mare consideraţie şi respect,
         Dumnezeu să vă binecuvânteze", a fost mesajul transmis de fam. Iugan şi Farcaş. 
 
 De asemenea, cele două familii i-au oferit Principelui Nicolae un exemplar din Biblia tipărită în zilele Majestăţii Sale Carol I, Regele României, în al 40-lea an de slăvită domnie.
 
 
 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5