Fără improvizaţii la instalaţiile de gaz! O persoană a murit la Milaş, în urma unei explozii

De la începutul anului şi până în prezent, 19 familii au fost direct afectate de exploziile petrecute în locuinţe, zeci de persoane au fost evacuate, iar 3 persoane au decedat. Alba, Arad, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Harghita, Iaşi, Maramureş, Mureş, Sălaj şi Sibiu sunt cele 11 judeţe în care s-au petrecut aceste incidente grave, cauzele principale ale exploziilor fiind manevrarea greşită a sobelor sau aragazurilor şi improvizaţiile la instalaţiile de gaz, se arată într-un comunicat al E.ON Distribuţie România.

Una dintre exploziile care au avut loc în acest an este cea din localitatea Milaş, care a fost cauzată de improvizaţiile făcute la instalaţia de gaz. Urmările au fost tragice, o persoană şi-a pierdut viaţa, iar imobilul a fost distrus în proporţie de 80%.

Toate acestea puteau fi evitate dacă se respectau câteva reguli esenţiale pentru utilizarea gazelor naturale în condiţii de siguranţă:  apelarea doar la specialişti pentru orice reparaţie, renunţarea la improvizaţii şi la meşterii de ocazie, dar şi atenţia sporită la aprinderea arzătoarelor, respectiv, la stingerea flăcării, pentru a nu favoriza acumulări de gaz în încăpere.

Au loc în continuare evenimente cu urmări grave, cu pierderi de vieţi omeneşti, iar cauzele sunt aceleaşi. De aceea recomandăm tuturor consumatorilor să fie foarte atenţi atunci când folosesc gazele naturale, care sunt de altfel o sursă de energie sigură atâta timp cât sunt folosite corect. Nu vă riscaţi propria viaţă şi a celor dragi!, a declarat Teona Oltean, Director General Adjunct E.ON Distribuţie România.

Consumatorii sunt rugaţi să sune imediat la dispeceratul de urgenţă al E.ON Distribuţie România (0800.800.928 sau 0265.200.928) ) atunci când simt miros de gaz, după ce în prealabil au stins toate focurile, au deschis uşile şi ferestrele şi au părăsit încăperea.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5