La noi

Fățărnicie de proporții naționale

Cumnata lui Traian, cel de la Cotroceni, și-a dat seama că fratele acestuia, năpăstuit în pușcărie, este foarte creștin, așa încât și-a schimbat vizita săptămânală la temniță pentru ziua de vineri, zi cică de post.
De ce ? Vinerea, fiind zi de post, ăia de la pușcăria respectivă nu știu ce înseamnă prânz de post și dau pentru maț un preparat oarecare.
O, Doamne, Doamne, ce inculți bucătari mai pot fi prin închisorile românești !
Căci, iată, cumnata celui de la Cotroceni știe că a posti înseamnă reținere de la mâncare și plăceri (Așa se consemnează în volumul „Dicționar al Noului Testament, ”, București, 1984). Și-a amintit de plăceri când și-a dat seama că postul este „una din pârghiile spirituale ale creștinului, care, alături de rugăciune, ajută nu numai a înfrâna poftele și pornirile trupești și sufletești, dar și a alunga demonii.” (Citat din acelașii dicționar). Pe unde poposesc demonii, rămâne de văzut.. Adică, prin iad, pe la București...
„Este un post al bucatelor, prin abținerea de la mâncărurile de frupt sau de dedulce la anumite zile (miercurea și vinerea).”
Ce mult va fi ținut de porunca aceasta cel de la Cotroceni, înfrățit bahic cu interlopii din șleahta „mondialilor” ! Prezidentul de la Cotroceni, împreună cu cei care stau în genunchi în fața lui, știu ce înseamnă descalificanta zicere latinească „ In vino veritas”.
Apropo, la Cotroceni; se știe de postul zilei de vineri ?

Comentarii

09/07/14 17:18
alpha

Mai cu grijă cu acuzele "pe scări", ca să nu fim nevoiţi să le şi dovedim,Doamne fereşte!Altfel, toate felicitările.

10/07/14 16:45

Tare mă tem să nu fie valabilă zicala: "Râde hârb de oala spartă". Ce ziceţi tov. Cornel? Cine are minte să ia aminte!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5