Liberalii se pregătesc pentru Congresul extraordinar din 20-21 martie

„În prima săptămână a lunii martie vom convoca Delegaţia Permanentă Judeţeană, în vederea participării la Congresul extraordinar. Nu există un punct de vedere omogen în cadrul partidului. Sunt oameni care susţin un candidat, unii care susţin un alt candidat. Rămâne să vedem care vor fi ofertele făcute de către candidaţi, pentru că se vor face propuneri pentru schimbarea de statut”, a declarat preşedintele PNL B-N, Ioan Turc. Liderul liberal şi-a manifestat în continuare susţinerea pentru Călin Popescu-Tăriceanu. „E o chestiune de obraz să îl susţin pe Tăriceanu, având în vedere sumele care au intrat în judeţul Bistriţa-Năsăud”, a precizat Turc.

Totodată, cu ocazia Congresului se va lansa şi lista de candidaţi pentru Parlamentul European. Este de aşteptat ca strategia politică a PNL să includă şi o decizie privind abordarea alegerilor prezidenţiale. Vicepreşedintele Crin Antonescu şi-a anunţat deschis intenţia de intra in cursa pentru Cotroceni, in timp ce Călin Popescu Tăriceanu a admis şi el că nu o poate exclude.

Astfel, miza Congresului este să legitimeze o conducere care să aibă susţinerea pentru a contura linia politică in alegerile pentru Cotroceni. Aceasta înseamnă alegerea unui preşedinte al PNL, dar şi al unui prezidenţiabil, precum şi stabilirea dacă cei doi sunt sau nu una şi aceeaşi persoană. Dacă in urmă cu câteva săptămâni vicepreşedintele Ludovic Orban anunţa că doreşte să preia conducerea partidului, recent el şi-a nuanţat declaraţiile, evitând să mai afirme răspicat această intenţie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5