Ioan Turc: „A încerca să punem acum la zid conducerea centrala a PNL este o mare eroare”

Taberele din PNL se acuză re¬ciproc de eşecul negocierilor care ar fi trebuit să aducă partidul la guvernare după alegerile din 30 noiembrie. Cel care a ridicat primul piatra a fost vicepreşedintele Ludovic Orban, care i-a acuzat, direct sau voalat, pe Călin Popescu-Tăriceanu şi Bogdan Olteanu că sunt vinovaţi de rămânerea PNL în opoziţie, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor a trecut la atacul pe faţă la adresa colegului său de partid.

„Mandatul de negociere al PNL a fost grav lovit de jocurile politice de putere din interiorul partidului. Când negociam cu PD, lideri ai partidului, ca de exemplu domnul Orban, participau la emisiuni TV, în care îl atacau pe Traian Băsescu. Când negociam cu PSD, lideri ai PNL, printre care şi domnul Orban, erau la televizor şi anunţau că refuză formarea unei majorităţi cu social-democraţii. Au învins: PNL a făcut majoritate cu ce a mai rămas”, a declarat Bogdan Olteanu într-o emisiune TV. El a spus că eşecul negocierilor este cu atât mai dificil de acceptat cu cât PNL obţinuse rezultate foarte bune la alegerile locale şi la cele parlamentare. Olteanu a mai spus că echipa de negociere liberală „a jucat în limitele mandatului” acordat în unanimitate de către Biroul Politic Central al PNL.

Ioan Turc, lpreşedintele PNL B-N a declarat pentru cotidianul „Răsunetul” că încercările de a pune la zid în acest moment conducerea centrală a PNL este o mare eroare. „PNL a intrat în opoziţie, după o guvernare de patru ani cu rezultate semnificative. Acum PNL are nevoie de unitate, pentru ca opoziţia să fie eficientă. E nevoie ca în interiorul partidului să existe o doză de echilibru, iar cei care emit puncte de vedere, fie că se numesc Ludovic Orban, Bogdan Olteanu sau Călin Popescu Tăriceanu, trebuie să dea dovadă de o doză de bun simţ”, ne+a precizat liderul judeţean PNL Ioan Turc.

Dezbaterile despre felul în care s-au purtat negocierile sunt, de fapt, un subiect colateral în PNL, miza fiind congresul în care se va alege noul preşedinte al partidului. Ludovic Orban a anunţat deja că îl va contracandida pe Tăriceanu şi că va cere convocarea congresului mai devreme de iunie, aşa cum ar vrea fostul premier. O primă înfruntare directă între tabere ar urma să aibă loc la Delegaţia Permanentă din 2 februarie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5