Ioan Turc: „Îl voi susţine pe Călin Popescu Tăriceanu”

Aflat in turneu prin ţară pentru a-i convinge pe liberali să amâne alegerile interne, Tăriceanu s-a confruntat chiar şi cu opoziţia organizaţiei Prahova, patronata de Dinu Patriciu. Potrivit unor surse liberale citate de România Liberă, în Delegaţia Permanenta a organizaţiei, Tăriceanu a pledat pentru îngheţarea alegerilor până în 2010, însă argumentele sale potrivit cărora partidul nu trebuie să intre acum într-o bătălie interna nu au avut câştig de cauză, iar scorul a fost unul zdrobitor – 79 pentru convocarea congresului extraordinar şi 41 împotrivă, votul fiind deschis. În condiţiile in care tabăra Antonescu -Orban susţine că are sprijinul a 60% din liderii de filiale în vederea organizării congresului extraordinar.

În acest scop, Tăriceanu a avut, ieri, o întâlnire informală cu şefii din teritoriu, pentru a le cere el însuşi convocarea congresului extraordinar în cadrul Delegaţiei Permanente. Preşedintele PNL a făcut anunţul in fata presei, luându-i prin surprindere pe colegii din Biroul Politic. Liderul PNL a susţinut că este nevoie ca PNL să meargă într-un congres care să aleagă „o noua conducere, cu o legitimitate sporită, care să se poată adresa în mod cât mai credibil cetăţenilor".

La întâlnire a fost prezent şi preşedintele Organizaţiei Judeţene PNL, Ioan Turc care a declarat pentru cotidianul Răsunetul, că îl va susţine pe Tăriceanu, atât pentru modul în care şi-a exercitat funcţia de lider de partid, cât şi cea de premier.

„Doresc organizarea unui congres extraordinar cât mai repede care să limpezească apele în partid, în condiţiile în care PNL, ca unic partid de opoziţie are nevoie de coerenţă în activitatea politică naţională, şi la nivel teritorial. Aştept să văd candidaturile, dar apriori îl voi susţine pe Tăriceanu, deoarece în dubla calitate de preşedinte de partid, şi premier, şi-a achitat foarte bine datoriile, şi prin modul în care a tratat judeţul Bistriţa-Năsăud, care nu a mai fost un judeţ de mâna a doua din prisma opticii la nivel politic naţional”, a precizat Ioan Turc.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5