Calculele lui Tăriceanu, candidatura prezidenţială

Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, la finalul întâlnirii cu preşedinţii de filiale, că majoritatea liderilor din teritoriu au luat în seamă varianta convocării unui congres extraordinar şi chiar au stabilit ca acest for să fie convocat în 20-21 martie.

„Mă bucură foarte mult că acest semnal pe care l-am dat privitor la considerarea în modul cel mai serios a necesităţii unui congres extraordinar în PNL, acum, după încheierea unui ciclu electoral, a fost luat în seamă de marea majoritate a preşedinţilor de filiale. În cadrul şedinţei prealabile de BPC, data care a fost aprobată pentru congres va fi formalizată şi se va supune spre aprobare Delegaţiei Permanente. Ne îndreptăm spre organizarea unui congres în 20-21 martie", a spus Tăriceanu pentru Mediafax.

Liderul PNL a precizat că la întâlnirea cu liderii de organizaţii, care a avut loc la un restaurant din capitală, au participat 47 de filiale teritoriale şi că au fost discutate variantele pe care liberalii le au în ceea ce priveşte organizarea unui congres al PNL.

El a subliniat că, în cadrul întâlnirii, au fost înregistrate puncte de vedere diverse. „Unii sunt net în favoarea unui congres extraordinar, alţii sunt pentru un congres la termen, care ar însemna convocarea în cel puţin şase luni de acum înainte, dacă nu chiar mai mult, unii doresc un congres extraordinar mai rapid, alţii vor un congres extraordinar mai bine pregătit", a spus liderul PNL, citat de Mediafax.

Tăriceanu a menţionat că pentru acest congres liberalii trebuie să facă anumite modificări de statut, dar a menţionat că, în opinia sa, cel mai important lucru pentru cetăţeni este „proiectul politic pe care PNL îl va propune în continuare românilor" decât alegerea unei conduceri. Pe de altă parte, liderul liberalilor a menţionat că la Delegaţia Permanentă va prezenta un raport care vizează perioada 2007 până la ultimele alegeri, evoluţia PNL şi a spus că va prezenta un document de strategie politică pentru PNL pe 2009, care va fi marcat de alegerile europarlamentare şi prezidenţiale.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5