Felicitări! Alexandra Zahari, în topul judeţean de la BAC! E prima medie de la „Andrei Mureşanu”! Visul va continua la Drept!

Alexandra Zahari, absolventă de Filologie la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu”, a obţinut a doua medie la nivel judeţean la examenul de Bacalaureat, şi anume 9.85, dar şi prima medie „pe şcoală”.

          „Cred că e rezultatul unei munci susţinute. Am început să mă pregătesc chiar de la intrarea la liceu. Nu am lăsat lucrurile pe ultima sută de metri”, ne-a spus Alexandra.

          Alexandra Zahari nu a fost şefă de promoţie, chiar dacă ultimii doi ani i-a încheiat cu media 10. Olimpică naţională la limba franceză, a primit Diploma de Ambasador al Limbii franceze în România din partea secretarului general al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei.

          Pentru Alexandra nu a venit vacanţa binemeritată, mai are două săptămâni până la susţinerea examenului. Îşi doreşte să urmeze Facultatea de Drept din cadrul UBB Cluj-Napoca, unde va fi nevoită să susţină şi un examen de raţionament logic care va conta 50% din media de admitere. De asemenea, aceasta vrea să aplice şi la Universitatea Bucureşti, pentru Facultatea de Drept şi Colegiu Juridic, unde va trebui să susţină examen din gramatică şi economie. „Acest Colegiu Juridic care reprezintă un parteneriat între Universitatea Bucureşti şi Universitatea Paris 1 Pantheon-Sorbonne mi-ar permite să pot îmbina Dreptul cu limba franceză. La final se obţin două diplome. Practic, mai am două săptămâni de pregătire intensă, pentru că în 19 iulie este examenul la Cluj-Napoca şi în 21 iulie examenul la Bucureşti. Pentru mine vara începe de la 1 august. Nu am în familie persoane care să lucreze în domeniul juridic, dar eu mi-am dat seama că alegerea aceasta mă împacă sufleteşte. În timpul anilor de studiu mă voi gândi dacă vreau magistratură sau avocatură”, ne-a spus Alexandra.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5