Flori pentru muncitorii eminescieni sau Locul I la gingășie!

Felicitări ! Gest unic ! Tinere premiante au împărţit flori muncitorilor de la drumuri și poduri !

Ionela-Silvia Nușfelean

Concursul Regional ”Odă primăverii”, ediția anterioară, a V-a, ne-a pus pe drumuri spre Agnita, la Colegiul Tehnic A. T. Laurian, pentru a ridica premii frumoase. O călătorie realmente poetică. O mână de Mici Blandiene Bistrițene, de la Palatul Copiilor Bistrița, ne îndreptam spre festivitatea de premiere cu buchete de flori de dumbravă pentru coordonatoarea secțiunii de creație literară, profesoara Daniela Maria Pănăzan Lőrinczi, și pentru invitata specială a zilei/ a festivalului – doamna Irina Petraș, președinta USR, filiala Cluj.
Pe traseul spre destinație, una dintre elevele câștigătoare, văzând muncitorii de la drumuri și poduri cum lucrează în soare, a exclamat: ”La întoarcere, aș vrea să le oferim niște flori!”. Zis și făcut. A fost o experiență unică. Oamenii cu mâinile bătătorite au primit firavele flori cu o gingășie de zile mari. Din scurtul ”interviu”, am înțeles că, în afara șoferului de pe excavator, care este de undeva de lângă Beclean, ceilalți sunt din Botoșani, și elevele nu au ezitat să-i boteze: ”muncitorii eminescieni”.
Deși protagonistelor noastre – Ioana Nectaria Bălan și Roxana Resvanță – li s-a acordat locul I pentru creativitate la ”Odă primăverii” – la ciclul primar și la gimnaziu, înțelegeam că, prin gestul lor poetic, au obținut un premiu suplimentar special – Locul I la gingășie! Și muncitorii eminescieni au dovedit același loc fruntaș!
Roxana a scris aproape o agendă pe drum, inspirată de tot și de toate, un adevărat poem, iar Ioana – două-trei rânduri edificatoare: ”Muncitorii au primit darurile cu plăcere și ne-au acordat atenție deplină. I-am urmărit cu coada ochiului și am descoperit că, sub o aparență mai dură, oamenii sunt foarte atenți și tandri!”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5