Felicitări ! Roboțica Helen din Beclean a câştigat în faţa a 22 de echipe din Transilvania

Este vorba despre roboțica Helen, creația elevilor beclenari de la Colegiul Național “Petru Rareș”, Beclean.Elevii beclenari au început asamblarea robotului abia în noiembrie 2017.
Competiția regională First Tech Challenge de la Cluj, desfășurată în februarie 2018, a fost câștigată de către elevii beclenari. Au fost prezente 22 de echipe din Transilvania. Concurența a fost acerbă, această competiție fiind doar la o lună distanță de etapa națională a competiției FTC de la București, ne transmite directorul Cristian Nicula. .
„Am încecat să construim un robot eficient, care să fie în același timp precis, dinamic și puternic. Robotul este într-o permanentă metamofoză. După concursul de la Cluj am modificat robotul în proporție de 90 % pentru a fi mai eficient.” ne-a mărturisit elevul Toma Andrei.
“Helen este cel de-al doilea robot al echipei ESENTZA ROBOTICS și implicit al doilea robot construit la Colegiul Național Petru Rareș. Este munca întregii echipe și ne mândrim cu faptul că putem contribui la creșterea prestigiului liceului nostru. Să faci parte dintr-o echipă de succes este nu numai o mândrie ci și o experiență de neuitat.” Laura Ghimici(elevă în clasa a XI-a, la specializarea informatică)
“Sperăm să reușim să transmitem și colegilor mai mici această pasiune pentru construirea roboților.” Poenar David(liderul echipei).
Echipa ESENTZA ROBOTICS are în componență 15 elevi și 3 profesori mentori.
Competiția de robotică este organizată de către asociația “Nație prin Educație”.Fiecare școală a primit prin intermediul acestei asociații un kit în valoare de 27000 RON, restul componentelor fiind asigurate din donații și sponsorizări.
Le urăm success!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5