Felicitări! SILVIA TOFANĂ, măiereanca cu doctorat în inginerie și management

Icu Crăciun

Doamna Silvia Tofană și-a luat doctoratul anul acesta (2024) în cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca în domeniul inginerie și management cu lucrarea Cercetări și contribuții privind implementarea de soluții ale economiei circulare în industria lemnului; pentru acest studiu s-a pregătit cu osârdie peste trei ani, întocmind și publicând multe lucrări în diverse reviste de profil.

Absolventă a școlii generale măierene și cele liceale din Sângeorz-Băi (profil matematică-informatică, promoția 2005), unde a avut rezultate excelente, a urmat apoi Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca pe care a absolvit-o cu aceleași rezultate, după care, firește, și-a luat și masteratul.

Ambițioasă și destoinică, dar modestă, Silvia Tofană este înzestrată cu bune competențe de comunicare, organizare, distribuire și îndeplinire de sarcini prin experiența la locul de muncă (17 ani), dar și cele de leadership, având o bună cunoaștere nu numai a proceselor complexe din industria lemnului, ci și a informaticii. Competențele sale digitale au ajuns la cel mai înalt grad, acela de utilizator experimentat, dobândite încă din timpul facultății, fiind pricepută la procesare de texte, preluare de date în diferite soft-uri economice și tehnice etc. Precizăm că locul de muncă al d-nei Silvia Tofană a fost la firma M. I. S. GRUP S. R. L. a domnului Emil Iugan, unde a lucrat peste 13 ani ca: economist, șef birou analize economice, operator introducere, validare și prelucrare date; aici, ea este pricepută în întocmirea N. I. R., notelor contabile, declarații contabile în softul Logicont, Daga și AsisRia, operare în programe de trezorerie, aplicații bancare (BRD, BCR, BT, Intesa Sanpaolo, CEC), întocmire documente/decontare certificate medicale în raport cu CNAS BN, operare în Revisal, Sumal, ITM BN, AJOFM BN. În prezent, are propria sa afacere.

Să mai spunem că, harnică fiind, își rotunjește veniturile familiei în calitate de contabilă la peste 30 de firme. De asemenea, cunoaște limba engleză și a parcurs toate cele 5 cursuri post universitare, care îi acordă competențe antreprenoriale, manageriale și dreptul de a preda discipline de specialitate în învățământul superior. Subliniem faptul că d-na Silvia Tofană a absolvit și atelierele de lucru ale aceleași universități, privind importanța și impactul digitalizării la nivel social și economic, metodologia cercetării, elemente de inovare în cercetare, cercetare științifică: de la concept/model către componenta practică, dar și cele 5 workshop-uri de consiliere din cadrul aceleiași universități.

Ca soție și mamă devotată, se ocupă, alături de soțul ei, Marius, atât cât le permite timpul, de creșterea și educația celor doi copii, deocamdată „grădinari”, străbunica și bunicii grijulii fiindu-le „baza”.

Lista măierenilor cu doctorate luate în România şi străinătate 

 1. Dr. Dan TOADER ANDONESI, dr. în științe medicale, medic spitalul Fundeni București
 2. Dr. GRIGORE AVRAM, silvicultură, România
 3. Dr. LAZĂR AVRAM, petrol și gaze, România
 4. Dr. MIA AVRAM, pedagogie și psihologie, Moldova
 5. Dr. LOGIN T. BERENDE, medicină veterinară, România
 6. Dr. OVIDIU BINDEA, istorie, România
 7. Dr. ALIN BONTAŞ, filozofie şi religie, Germania
 8. Dr. SILVIU BORȘ, istorie, România
 9. Dr. SILVIA D. CEUCA+, drept, România
 10. Dr. EMANUEL COMAN, sociologie, S. U. A.
 11. Dr. DOREL HOZA, horticultură, România
 12. Dr. MIRCEA ILIEȘIU+, drept, România
 13. Dr. SORIN LOGIN+, medicină umană, România
 14. Dr. LUCIAN-SĂNDEL MACAVEI, drept, România
 15. Dr. DORU-VALER MÂTI, istorie, România
 16. Dr. MIRCEA MUREȘEANU+ (născut în Anieș), geografie, România
 17. Dr. IOAN PARTENE+, litere, Ungaria
 18. Dr. TITUS POP (junior), litere, România
 19. Dr. AUREL PUI, chimie, România
 20. Dr. DAFINA RAŢIU, lingvistică, Franţa
 21. Dr. IOAN RAȚIU+ (din Anieș), drept, România
 22. Dr. VALER SCRIDONESI-CĂLIN, fizică, România
 23. Dr. SILVIA TOFANĂ, inginerie și management, România
 24. Dr. LAZĂR URECHE+, istorie, România
 25. Dr. OVIDIU URSA, litere, România

 

Doctoranzi

1 Drd. CLAUDIA CANDALE, energetică, România

Drd. Florentina Veronica OnițaFitopatologie, România 

 

 

 

 

Comentarii

19/04/24 16:48
Gabriel Negreanu

Felicitări proaspetei doamne doctor și celor care țineți evidența vie a vârfurilor cercetării din comunitatea Dvs.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5