Femeia, sărbătorită de astriștii năsăudeni

Floarea Pleș

În cadrul celei de-a șasea ediții, Cercul Astra oraș Năsăud, a sărbătorit într-un mod aparte Ziua de 8 Martie – Ziua Internațională a Femeii.
Evenimentul a avut loc la Restaurant „Someșul” din Năsăud, în prezența a peste 70 de astriști, printre care și invitați de la Astra Dej și Bistrița. Copii și artiștii au dat frumusețe evenimentului, au împodobit sala prin prezența lor, prin îmbrăcăminte și prin spectacolul dedicat cinstirii femeii. Femeia este viață, iubire, noblețe, putere și înțelepciune. Este născută să fie în slujba familiei, în slujba oamenilor, a societății, cu credință în Dumnezeu, cu dragoste față de neam și țară, înfrumusețând viața în mod permanent.
Din program:
- Înmânarea de către președintele Ligii Scriitorilor Români, filiala Năsăud, înv. Ioan Mititean a diplomelor oferite de către Inspectoratul Școlar Județean Iași - Liceul teoretic "Alexandru Ioan Cuza" Iași, pentru prezentarea unor lucrări științifice la Simpozionul cu participare Internațională " Tradiții și continuitate în viața culturală a Iașului " , din cadrul Proiectului National "Iașul cultural - Iașul personalităților" ediția a x-a. Persoanele cărora li s-au înmânat diplomele au fost: Mititean Ioan, Mititean Lucreția, Pleș Gheorghe, Daroși Mircea, Pleș Floarea, Rodica Fercana, Bumbu Nechita, prof. Petru Dan Tănase din cadrul Colegiului Silvic Transilvania, prof. Rodica Tănase din cadrul Colegiului Economic. Premiul II pe țară i s-a acordat elevei Ilovan Claudia de la Colegiul Silvic Transilvania cu tema " Orașul meu - mărturie a Culturii Europene" secțiunea arta vizuală - pliante, coord. prof. Tănase Petru Dan.
- Clubul Copiilor din Năsăud, director prof. Dorina Buia, împreună cu colegele sale: prof. Maria Gonda, prof. Simona Zinveli și prof. Alexandra Bindea au prezentat o scurtă piesă de teatru, sceneta „Fetele răsfățate”, dans modern și muzică corală.
- Muzica populară a fost interpretată de îndrăgita cântăreață Alina Ceuca, apoi de elevele Amalia Țuțuruga, Simona Zaharia și de către prof. Ana Filip.
- Muzică ușoară și romanțe – interpretate de astrista Cornelia Horobeț.
De la acest eveniment nu au lipsit recitările de poezie realizate de astriștii talentați prezenți: Vlașin Raveca, Zamfira Toderici, Floarea Pleș, Rodica Fercana, Ioana Lăpușneanu, Lucreția Mititean, Leon Catarig și Valeriu Mureșan.
Discursurile dedicate Zilei Femeii au fost susținute de: Pleș Gheorghe, Boțan Ioan, Știrbu Pavel, Radu Gavrilă. Programul umoristic de bancuri a fost susținut de prof. Seni Ioan.
Mesajul de felicitare și de „La mulți ani!” a fost transmis de primarul orașului Năsăud, Mircea Romocea, prin intermediul viceprimarului Dorin Vlașin, mesaj însoțit de o floare pentru toate doamnele prezente la eveniment.
În încheiere, Despărțământul Astra Năsăud, prin președinte, prof. Ioan Seni a oferit tuturor copiilor care au susținut programul artistic dar și tuturor femeilor prezente câte o ciocolată împreună cu tradiționalul mesaj de „La mulți ani !”, aducând totodată mulțumiri Cercului Astra oraș, organizatorul evenimentului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5