Fermieri bistriţeni lăsaţi fără bani de APIA! Vacile au fătat cu întârziere

Deputatul liberal Stelian Dolha a solicitat conducerii APIA soluții pentru fermierii greviști din Bistriţa-Năsăud. Parlamentarul a ridicat problema fermierilor din Blăjeni care fac greva foamei la APIA Bistrița-Năsăud pentru că au rămas fără sprijinul cuplat, în fața directorului general al APIA, Nicolae Horumbă, și a colegilor din Comisia de agricultură a Camerei Deputaților și a insistat să se găsească o soluție rezonabilă.

„Practic oamenii urmau să ia sprijinul cuplat de 1400 de euro pentru vita de carne, li s-au acceptat actele, dar au aflat abia acum că nu se încadrează din cauza unei condiție stupide: vițeii ar fi venit pe lume mai târziu cu câteva săptămâni decât a impus ca dată limită cel care a făcut normele.

Condiția impusă a stârnit ilaritate în comisie, însă dincolo de stupiditatea poveștii, rămâne paguba oamenilor care au investit bani grei în aceste animale, au contractat credite și acum află că din sprijinul de vis, adică cea mai mare subvenție s-ar fi ales praful”, precizează deputatul Dolha, într-o postare pe facebook.

 Directorul APIA a menţionat că problema fermierilor de la Bistrița e în studiu, că se caută o rezolvare și în cel mai scurt timp va anunța ce soluție a găsit.

„Înțeleg și că din cei 5 fermieri bistrițeni care au depus actele pentru sprijinul cuplat la vita de carne, așa zis subvenție-vedetă, niciunul nu va primi banii, ceea ce ridică serioase semne de întrebare”, completează deputatul PNL.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5