La orizont,

Festivalul-concurs „De Ispas la Năsăud”

În aceste zile a fost reactualizat regulamentul de participare a concurenţilor la Festivalul-concurs „De Ispas la Năsăud”, care a ajuns la a XVIII-a ediţie. Dedicat tinerilor şi copiilor, evenimentul organizat de Casa de Cultură „Liviu Rebreanu”, Primăria şi Consiliul Local Năsăud se va desfăşura în acest an în perioada 22-24 mai.

Sunt invitaţi să participe câte doi vocali din fiecare judeţ, cu vârsta cuprinsă între 15 şi 30 de ani (pentru secţiunea tineri) şi 7 şi 14 ani (pentru secţiunea copii). Vor interpreta câte două cântece din care, unul fără acompaniament muzical (doină sau baladă) specific zonei pe care o reprezintă - şi un cântec cu acompaniament muzical. Juriul (format din specialişti şi personalităţi ale muzicii populare) va hotărî, va aprecia interpretarea şi autenticitatea costumului popular al concurenţilor.

Concurenţii din judeţ se vor prezenta la preselecţie în ziua de luni, 21 mai, la ora 10.00, iar dacă din alte judeţe vor fi mai mulţi concurenţi, se va face o preselecţie şi din rândul lor, cei selecţionaţi trebuind să fie prezenţi la Casa de Cultură din Năsăud în 22 mai.

Înscrierea în concurs se face pe baza unei fişe de participare care se va depune la Casa de Cultură „Liviu Rebreanu” până la data de 10 mai, adresa Piaţa Unirii nr.7, cod 425200. Relaţii suplimentare se mai pot afla la telefoanele: 0263.360073 şi 0764.992492.

Transportul concurenţilor este pe cheltuiala fiecăruia sau a instituţiilor care-i trimit la festivalul-concurs, iar cazarea şi masa vor fi asigurate şi suportate de către organizatori.

Cei care vor obţine premii vor evolua în Gala laureaţilor, de la ora 13.30, din 24 mai, pe stadionul oraşului Năsăud. Valoarea premiilor (pentru ambele categorii) vor fi destul de tentante: câştigătorul Marelui Premiu – 1.000 lei; premiul I – 800 lei; premiul II – 600 lei; premiul III – 500 lei şi cele două menţiuni câte 300 lei fiecare.

Festivalul-concurs „De Ispas la Năsăud” este inclus în „Zilele oraşului Năsăud” când vor avea loc o serie de manifestări culturale: simpozioane, lansări de carte, expoziţii de carte, de pictură sau filatelie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5