File de campanie electorală. Episodul - Războiul declaraţiilor

Liderul PDL BN, deputatul Ioan Oltean, i-a reproşat premierului Victor Ponta că, prin declaraţiile electorale antieuropene făcute sâmbătă la Bistriţa, vulnerabilizează poziţia României în negocierile pe bugetul Uniunii Europene. Oltean a taxat o declaraţie făcută de premierul Ponta la Bistriţa: „Dacă ni se spunea în 2007, domnule, nu o să aveţi nici drumuri, nici spitale, nici agricultură ca în Vest, dar o să vă facem ANI şi DNA, poate că ne gândeam de mai multe ori.”

În replică, preşedintele PDL BN l-a acuzat pe Victor Viorel Ponta de antieuropenism.

,,Cu alte cuvinte, dacă Viorel Ponta era în 2000-2004, 2004-2008, premierul României, cu certitudine România nu era astăzi membră a Uniunii Europene, cu certitudine România era în lagărul ţărilor socialiste. Era în lagărul ţărilor asociate cu Rusia, pentru că declaraţia aceasta nu este numai şocantă, este aberantă.

Este inadmisibil pentru premierul unei ţări aflată în UE de 5 ani, al unei ţări care face eforturi disperate pentru a se menţine în rândul ţărilor europene. Să faci o asemenea declaraţie este totalmente o dovadă de inconştienţă, de imaturitate, de iresponsabilitate. Asemenea declaraţii aruncă asupra României o maximă neîncredere, o maximă discreditare.

Ţin să-i amintesc domnului Ponta, că partidul care a negociat tratatul de pre-aderare, inclusiv constituirea PNA (Parchetul Naţional Anticorupţie) a fost Adrian Năstase, premierul României în 2000-2004 şi preşedintele PSD la acea vreme. Ţin să-i amintesc domnului Ponta că guvernul ce a negociat subvenţiile cu UE au fost miniştrii Guvernului Adrian Năstase. Dacă aceste subvenţii sunt de 2-3 ori mai mici decât în Germania, Franţa, se datorează, în primul rând, celor care au negociat tratatele la vremea respectivă şi le-au aprobat.

Este inadmisibil ca în cultura generală a premierului să nu existe astfel de informaţii. Singurul premier care face un altfel de joc este Victor Ponta, care se pare că adulmecă cu un miros de est avantajele unei asocieri cu Rusia. Noi nu suntem împotriva unor relaţii cu Rusia, dimpotrivă cred că le dezvoltăm şi să nu uităm că’ România este membră UE şi trebuie să-şi menţină această poziţie.

De aceea, ARD se delimitează total de aceste afirmaţii şi cere premierului Ponta să revină asupra acestora şi să-şi ceară scuze Este o afirmaţie care pune în dificultate România. Aici nu e vorba de interesul unui partid sau al altuia. E vorba de interesul general”, a declarat liderul PDL BN Ioan Oltean, în cadrul unei conferinţe de presă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5