Finanţări de peste 16 milioane lei obţinute de Tiha Bârgăului, prin Programul Anghel Saligny. Cinci proiecte de modernizare a drumurilor, în derulare!

Primăria Tiha Bârgăului va beneficia de finanţare pentru două proiecte depuse ppe Programul Naţional de Investiţii Anghel Saligny.  Este vorba despre construire rețea publică de apă potabilă în localitatea Piatra Fântânele, cu o valoare de 8,625,041.77 lei, şi modernizare infrastructură de interes local în comuna Tiha Bârgăului, în valoare de 8,487,330.62 lei.

„Urmează să depunem studiul de fezabilitate, avizele pentru a semna contractul de finanţare. Demarăm procedura de achiziţii publice şi sperăm ca în primăvara anului viitor să poată începe lucrările. Am depus proiecte şi pe alte programe de finanţare. De exemplu, la  Compania Naţională de Investiţii avem un proiect pentru dispensar medical în Tureac şi, în urma discuţiilor avute, avem şanse să intre la finanţare”, a declarat primarul Vasile Şut.

Potrivit acestuia, sunt cinci proiecte cu finanţare europeană pentru modernizarea drumurilor de interes local, a drumurilor forestiere şi a drumurilor agricole în lucru.

„În ceea ce priveşte drumurile forestiere, din cele trei proiecte, fiecare în valoare de 1,5 milioane euro, unul a fost finalizat, iar alte două sperăm să le încheiem în acest an. Acestea însumează 28 de kilometri, din care 12 vor fi asfaltaţi, iar diferenţa va fi cu macadam. Pentru drumurile de interes local, din Tiha Bârgăului, Mureşenii Bârgăului şi Tureac, cu o finanţare de un milion de euro, ne apropiem de final.

         Nu în ultimul rând, se lucrează la acel drum de exploataţie agricolă, tot cu finanţare europeană. Drumul pleacă din Vârful Blajului și trece pe deasupra satului Mureșenii Bârgăului prin zona „La Lac”, continuă pe drumul "Plaiul Bistriței" și coboară în Tureac pe Valea Şutenilor, în total aproximativ 9 km. Anul acesta se pregăteşte drumul, iar anul viitor se va turna asfaltul. Rămân drumuri care necesită modernizare, vom depune proiecte şi pe alte programe de finanţare”, ne-a declarat edilul comunei, Vasile Şut.

 

 

Comentarii

07/10/22 20:10
Georgita I. Ion

felicitari;
Retelele de canalizare si alimentare cu apa sunt ceea ce insemna "civilizatie". Vedeti posibile asocieri cu alte UAT-uri si de ce nu, "alimentarea cu gaz metan"? (nu e maret, e firesc si necesar);
Imagina-ti-va ce va fi atunci Valea noastra.
Cu stima

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5