„Folklore”, revista ce prezintă principalele evenimente sub sigla IGF, la o nouă ediţie

Doris Nedelea

A apărut numărul 29 al publicaţiei Uniunii Mondiale de Folclor IGF, condusă de prof. dr. Dorel Cosma.
Magazinul „Folklore” prezintă principalele evenimente ce s-au derulat sub sigla IGF pe meridianele lumii. Agenda artistică a anului 2020 a fost una acoperită de ghinionul virusului nemilos, majoritatea federațiilor de folclor încercând să-și desfășoare activitatea în mediul online.
Participarea cu filmări video la diferite festivaluri online, ședințele Biroului Executiv și Caravana folclorică IGF sunt doar câteva din evenimentele surprinse în paginile revistei apărute recent.
Caravana IGF a prezentat frumuseţea cântecelor și a costumelor tradiționale din Italia, Franţa, Serbia, Bulgaria, Israel, Mexic, Rusia, Azerbaijan, Turcia, Costa Rica, Elveția, Grecia, Cipru, Ucraina, Vietnam, Spania şi România printr-un turneu virtual memorabil oferit în dar tuturor celor interesați prin intermediul live-ului realizat pe rețeaua de socializare Facebook, respectiv pagina oficială a Uniunii Mondiale de Folclor IGF.
Ședințele din tot acest timp, în care ieșirile în afara granițelor au fost interzise, s-au desfășurat online, prin intermediul aplicației Zoom, majoritatea membrilor exprimându-și dorința de a se reveni la viața normală și organizarea cât mai urgentă a manifestărilor deja cu renume din cadrul Uniunii mondiale.
Cu toate acestea, președinții federațiilor membre nu au stopat activitățile culturale, paginile revistei prezentând pe scurt cele mai importante acțiuni derulate pe parcursul anului 2020, respectiv începutul anului 2021.
Publicaţia este o oglindă a evenimentelor online organizate sub umbra celui mai înfricat virus, care a reușit, timp un an și jumătate, să stopeze viața foclorului internațional!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5