Sub sigla IGF pe meridianele lumii

A apărut numărul 25 al publicaţiei Uniunii Mondiale de Folclor IGF, condusă de prof. dr. Dorel Cosma.
Magazinul „Folklore” prezintă principalele evenimente ce s-au derulat sub sigla IGF pe meridianele lumii. Agenda artistică a anului 2016 a fost destul de încărcată şi a debutat cu deschiderea sediului istoric al IGF în Voirone. Cu siguranţă, unul dintre cele mai importante momente ce vor rămâne în istoria asociaţiei, dar şi a municipiului Bistriţa, este întâlnirea cu Papa Francisc la Vatican, Sanctitatea Sa aflând despre preocupările pe care IGF le are prin folclor pentru menţinerea păcii şi prieteniei între popoare.
Caravana IGF a prezentat frumuseţea cântecelor din Italia, Franţa, Spania şi România într-un turneu memorabil. Oscarul în folclor, acordat de preşedintele Dorel Cosma în cadrul unei ample gale ce s-a derulat la Teatrul din Ravenna, Italia, festivalurile din Sofia – Bulgaria, Grand Canaria – Spania, în care artiştii noştri au dus frumuseţea tradiţiilor, dar şi prezenţele poeţilor noştri în New York şi Malaezia, sunt prezentate în revista IGF.
Putem spune că publicaţia este o oglindă a evenimentelor frumoase ce s-au derulat anul trecut sub egida Uniunii Mondiale de Folclor, un bun ambasador internaţional al frumuseţii culturii tradiţionale a popoarelor.

Comentarii

19/01/17 15:54
mondialul

Cum sa nu auda papa de la Vatican de genialul prof. dr. (si scriitor!) Dorel Cosma?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5